Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Δύο μέλη του ακροδεξιού κόμματος των Χριστιανών Φαλαγγιτών, που συμμετέχει στη φιλοαμερικανική κυβέρνηση Σινιόρα, σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν από αγνώστους ενόπλους κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων νέων γραφείων του κόμματος στην πόλη Ζάχλε, την Κυριακή. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Στην Καμπούλ έφτασε χτες για 24ωρη επίσκεψη ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Χαβιέ Σολάνα, προκειμένου να συζητήσει με τις αφγανικές αρχές κυρίως την προετοιμασία της διεθνούς συνόδου δωρητών στο Παρίσι στις 12 Ιουνίου.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Συμφωνία με την ηγεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την παροχή τεχνολογικής και επιστημονικής στήριξης στην προσπάθειά της να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια για «πολιτικούς σκοπούς» υπέγραψε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, σε αντίθεση με τη στάση που οι ΗΠΑ τηρούν, για το ίδιο θέμα, απέναντι στο Ιράν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει το τραπεζικό σύστημα για να αντιμετωπιστεί η πιστωτική κρίση στη χώρα. Θα επιτρέψει στις τράπεζες να ανταλλάξουν τίτλους διασφαλισμένους σε ενυπόθηκα δάνεια, με κυβερνητικά ομόλογα ύψους 50 δισ. στερλινών (πάνω από 60 δισ. ευρώ). Το ζήτημα αυτό κρατικής παρέμβασης θα γίνει αντικείμενο συζήτησης με την ΕΕ.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Η πρώην γερουσιαστής, Γίντις Μεδίνα, παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελ Τιέμπο» ότι «εξαγοράστηκε» ώστε να τροποποιηθεί ο νόμος για να εξασφαλιστεί η επανεκλογή στην προεδρία του Αλβαρο Ουρίμπε.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Την έναρξη αστικής και ποινικής έρευνας διέταξε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ για τις πυρκαγιές, ο καπνός των οποίων προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Μπουένος Αϊρες. Οι φωτιές αποδόθηκαν σε παραγωγούς σόγιας και κτηνοτρόφους, αναφέροντας ότι τις έβαλαν για να καθαρίσουν τα χωράφια και ξέφυγαν από τον έλεγχο.

ΣΕΟΥΛ.-- Η Ν. Κορέα ετοιμάζεται να σφαγιάσει αριθμό ρεκόρ 5,3 εκατ. πουλερικών, μετά τον εντοπισμό του 17ου κρούσματος της γρίπης των πτηνών μέσα σε τρεις βδομάδες.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Σερβία θα πρέπει να υπογράψει τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης πριν τις γενικές εκλογές της 11ης Μάη δήλωσε χτες ο Ευρωενωσιακός επίτροπος για τη διεύρυνση, Ολι Ρεν. Το ίδιο 24ωρο απ' το γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ σημειωνόταν πως η αποστολή του Οργανισμού στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της στην περιοχή ως είχε, αλλά με «πρακτικό και ρεαλιστικό τρόπο» έπειτα απ' την «ανεξαρτησία» του προτεκτοράτου...

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Αυτονομιστές στο Δέλτα του Νίγηρα επανέλαβαν χτες τις επιθέσεις τους κατά των πετρελαϊκών πολυεθνικών στην περιοχή, κάνοντας σαμποτάζ σε δίκτυο πετρελαιαγωγών. Παράλληλα η «SHELL» ανακοίνωσε σημαντική μείωση της ημερήσιας παραγωγής των περίπου 170.000 βαρελιών αργού πετρελαίου στο διάστημα Απρίλης - Μάης.

ΤΙΜΠΙΛΙΣΙ.-- Ρωσικό μαχητικό αεριωθούμενο κατέρριψε την Κυριακή μη οπλισμένο και μη επανδρωμένο αναγνωριστικό σκάφος της Γεωργίας το οποίο εκτελούσε αποστολή αναγνώρισης υπεράνω γεωργιανού εδάφους, ανακοίνωσε χτες η πολεμική αεροπορία Γεωργίας. Ωστόσο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ» επικαλέστηκε δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Αμυνας, ο οποίος φέρεται να αρνείται κάθε ανάμειξη ρωσικών αεροσκαφών.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι νοσοκόμες και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας της Σουηδίας μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εργαζομένους και τις κρατικές αρχές σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις των μισθών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2012-08-11 00:00:00.0)
Ηταν όλοι παρόντες! (2002-12-20 00:00:00.0)
Στο αίμα βάφτηκαν οι διαδηλώσεις (2002-06-27 00:00:00.0)
Ο κόσμος περιμένει... (2002-01-05 00:00:00.0)
Στην επιφάνεια ο «βρώμικος πόλεμος» (2001-07-03 00:00:00.0)
Αστυνομική βία κατά απεργών (1996-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ