Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Το καλό ψωμί θέλει μαγιά και ζύμωμα

Εσείς παιδιά της ΚΝΕ το αρχίσατε καλά, με τις γιορτές των ημερών που δεν έκλεισαν με την ημερολογιακή λήξη τους, αλλά συνεχίζονται μέρα τη μέρα. Και είπατε το μεγάλο λόγο «τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε», όπως παλιότερα «τραγουδούσαμε και πολεμούσαμε». Μια διάσταση, που συνδέει τους ταξικούς μας αγώνες για τα καθημερινά και τα μελλούμενα - με την ευαισθησία, τη δημιουργία, τη χαρά της προσφοράς και της πίστης, την προσπάθεια για συνολική κοινωνική αναβάθμιση, στην πορεία για το σοσιαλισμό.

Σ'αυτήν την πορεία δεν είμαστε μόνοι μας «στα μαρμαρένια αλώνια» των αγώνων, αλλ' ανοιχτοί στο μυαλό και την καρδιά, προς τη μεγάλη λαϊκή βρυσομάνα για να δυναμώσουμε τις συσπειρώσεις και τα μέτωπα. Για να φέρουμε κοντά μας με γνώση, υπομονή, επιμονή, φαντασία, ευρηματικότητα, όσους υποφέρουν το ίδιο με μας, βρίσκονται όμως παγιδευμένοι στα δόκανα μιας ανελέητης εξουσίας που είναι υποταγμένη και ενταγμένη στα νέα πλανητικά δόγματα.

Πρέπει να ξυπνήσουμε όσους βρίσκονται σε κατάσταση ληθάργου, κάτω από εξαρτησιογόνες μεθοδεύσεις, που αποτελούν άλλη μορφή ναρκωτικών. Να ταρακουνήσουμε όσους βρίσκονται ζαλισμένοι από την οργανωμένη παραπληροφόρηση. Να φέρουμε κοντά μας τους «ευκολόπιστους και πάντα προδομένους» που εκχωρούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, έναντι ευτελών ανταλλαγμάτων και πελατειακών σχέσεων μιας χρήσης.

Οπως αναφέρουν οι προσυνεδριακές θέσεις του Κόμματος, αυτήν την τεράστια κοινωνική δύναμη πρέπει να ενεργοποιήσουμε ζυμώνοντας το ψωμί του μετώπου με το δικό μας προζύμι. Χωρίς έπαρση. Με την ειλικρίνεια των αγωνιστών που δίνουν πρώτοι το παράδειγμα. Και απλώνουν το χέρι της αλληλεγγύης στον παραστάτη.

Κανείς δε γεννήθηκε κομμουνιστής με προκατασκευασμένο γονιδιακό υλικό «γιατί δεν ήταν σπορά της τύχης». Εγινε αγωνιστής, στην πορεία της ταξικής διαπάλης. Κινώντας από την ανάγκη και το χρέος. Μαζί μ' εκείνους τους πρωτοπόρους που βρέθηκαν κοντά του, τον προσανατόλισαν, τον έβγαλαν από την απραξία και την υποταγή στο «κισμέτ».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ