Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Να απελευθερωθούν τώρα!

Απαίτηση της Μόνιμης Διάσκεψης των Πολιτικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής

ΑΒΑΝΑ.--

Την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών, οι οποίοι βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν εγκληματικές ενέργειες που σχεδίαζαν αντικουβανικές ομάδες ενάντια στο Νησί της Επανάστασης, απαίτησαν οι συμμετέχοντες στη Μόνιμη Διάσκεψη των Πολιτικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Coppal), που ολοκλήρωσε τις εργασίες της το περασμένο Σάββατο στον Παναμά.

Το ζήτημα των πέντε Κουβανών συμπεριλαμβάνεται στη Διακήρυξη του Παναμά που εγκρίθηκε το Σάββατο από τους εκπροσώπους 52 κομμάτων από 29 χώρες κατά τις εργασίες λήξης της 27ης συνεδρίασης της οργάνωσης, την οποία χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Παναμά, Μαρτίν Τορίχος. Ο αντιπρόεδρος της Coppal, Τομάς Μπόρχε, κατήγγειλε μεταξύ άλλων τις βάναυσες συνθήκες φυλάκισης που υπόκεινται οι πέντε Κουβανοί, ενώ ο Κουβανός εκπρόσωπος και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, Ρομπέρτο Ρεγκαλάδο, έδωσε λεπτομέρειες για τις παραβιάσεις που έχουν γίνει ενάντια στους «πέντε».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διεθνής κινητοποίηση για τη γνωστοποίηση της υπόθεσης των πέντε Κουβανών αγωνιστών και τη διεκδίκηση της άμεσης απελευθέρωσής τους. Συζήτηση στη Γαλλία για την υπόθεση των «πέντε» διεξήχθη με σημαντική διεθνή συμμετοχή και την παρουσία προσωπικοτήτων και νομικών, ενώ σε πολλές άλλες χώρες, όπως στην Ινδία, στον Καναδά, στη Βολιβία και τη Νέα Ζηλανδία, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και συλλογή υπογραφών για την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ