Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Σύνοδος συγκάλυψης των αιτίων της διατροφικής κρίσης

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ενα «σιωπηλό τσουνάμι» που απειλεί να βυθίσει στην πείνα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο είναι η άνοδος των τιμών των ειδών διατροφής, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΡΑΜ) Ζοζέτ Σιράν, που είναι μία εκ των τριάντα ειδικών που παίρνουν μέρος στη Σύνοδο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Στη Σύνοδο, που αποτελεί άλλη μια προσπάθεια να συγκαλυφτεί η κύρια αιτία και του επισιτιστικού προβλήματος, που είναι η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη, υποτίθεται θα τεθούν «τα θεμέλια για μία διεθνή δράση». Οπως διευκρινίζεται από τους διοργανωτές, «κανένα συγκεκριμένο σχέδιο δε θα αποφασιστεί» κατά το στάδιο αυτό. Οσον αφορά τις προτεραιότητες, ο εκπρόσωπος της βρετανικής προεδρίας είπε: «Προτιμούμε ν' αφήσουμε στο ΡΑΜ την πρωτοβουλία να προσανατολίσει τις συνομιλίες και να καθορίσει τις παραμέτρους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα της συνδιάσκεψης θα παρουσιαστεί κατά τη συνάντηση κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Ιούνη και στη σύνοδο της Ομάδος των Επτά (G7) τον Ιούλη. Το σχέδιο πρόκειται επίσης να παρουσιαστεί στην έκτακτη ΓΣ του ΟΗΕ στις 25 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ