Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
«Οχι στις νέες επιθέσεις ενάντια στην Κούβα»

Για την πρόσφατη μυστική επίσκεψη στην Ισπανία του Κάλεμπ Μακ Κάρι, επικεφαλής της λεγόμενης «Επιτροπής Αρωγής για μια ελεύθερη Κούβα», μιας επιτροπής που προωθείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με στόχο την ανατροπή της κουβανικής εξουσίας, η Εκτελεστική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η ισπανική κυβέρνηση, επιχειρηματίες και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ισπανία συνωμοτούν ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Κούβας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Ισπανία, ο απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης είχε μυστική συνάντηση με τον Χαβιέρ Σαν Ντομίνγκο, επικεφαλής της κυβέρνησης για τη Λατινική Αμερική, στην οποία συμμετείχαν και ο Ισπανός επιχειρηματίας Λεοπόλδο Φερνάντες Πουχάλς, οι αντεπαναστάτες Ραούλ Ριβιέρο και Εντουάρδο Αγκίρε, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ισπανία.

«Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι απόδειξη της νέας ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στον κουβανικό λαό, με την άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης Θαπατέρο, που ενεργεί με απόλυτη ντροπιαστική μυστικότητα, εξαιτίας της πιθανής απάντησης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης με την Κούβα και την ακόλουθη λαϊκή απόρριψη».

«Η συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη (...) σημαίνει την απαράδεκτη παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας, κάτι που έχει αποδεχτεί η ισπανική κυβέρνηση (...). Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο μισθοφόρος του ιμπεριαλισμού, όπως ο Εντουάρδο Αγκίρε να διαθέτει χρόνο για να συνωμοτήσει ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Κούβας, κατά συνέπεια μετατρέποντας τη χώρα μας σε επιχειρησιακή βάση απ' όπου θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών».

Το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας απαιτεί από την ισπανική κυβέρνηση «να δώσει δημόσια εξηγήσεις για τις συμφωνίες της με τους "γιάνκις" του ιμπεριαλισμού και τα πιο ακραία στρώματα των επιχειρηματιών και να θέσει τέρμα σε οποιοδήποτε σχέδιο στρέφεται ενάντια στην κυριαρχία της Κούβας, όπως επιθυμεί η πλειοψηφία του ισπανικού λαού που έχει φιλικές σχέσεις με τον κουβανικό λαό».

Καταλήγοντας, καλεί το λαό «να απαιτήσει μια εξήγηση από την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος γι' αυτά τα σημαντικά γεγονότα, να δραστηριοποιηθεί για να υπερασπίσει τη λαϊκή κυριαρχία, ενάντια στον εγκληματικό ιμπεριαλισμό και να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις ενάντια στον κουβανικό λαό και τη νόμιμη κυβέρνησή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίμησαν τα 55χρονα της νίκης της Επανάστασης (2014-02-11 00:00:00.0)
Να αρθεί τώρα ο εγκληματικός αποκλεισμός από τις ΗΠΑ (2008-09-24 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την παρέμβαση της κυβέρνησης στα εσωτερικά της Κούβας (2007-06-24 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό (2005-03-19 00:00:00.0)
Η πολιτιστική Ελλάδα στην Κούβα (1998-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ