Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» πάντα παρών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με πρόσχημα πάντα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» αυξήθηκαν για πέμπτη συναπτή χρονιά οι εγκεκριμένες από μυστικό δικαστήριο των ΗΠΑ παρακολουθήσεις επικοινωνιών στο εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οργανώσεις πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που αντιδρούν έντονα στο μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων χωρίς την έκδοση σχετικών ενταλμάτων, ζητούν την επιβολή αυστηρών περιορισμών και την επίβλεψη των παρακολουθήσεων. Ως απάντηση, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώνει ότι αναδιοργανώνει το αρμόδιο για τις παρακολουθήσεις νομικό του τμήμα, που ήδη έχει φτάσει τους 100 και πλέον δικηγόρους - από τους 20 το 2000 - για να ανταποκριθεί στον διαρκώς αυξανόμενο φόρτο...

Παράλληλα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διαιωνίζουν την «απειλή της τρομοκρατίας» και στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για αύξηση του αριθμού των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν για το έτος 2007, εν αντιθέσει όπως ισχυρίζεται η έκθεση «οι τρομοκρατικές επιθέσεις μειώθηκαν στο Ιράκ». Εννοείται ότι η Αλ Κάιντα παραμένει η «μεγαλύτερη απειλή», ενώ ως το κύριο κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία είναι το Ιράν κατά το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που μάλιστα επιχειρεί «να ενισχύσει την περιφερειακή επιρροή της με εκφοβισμό και να εκδιώξει τις ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή». Ο κατάλογος των χωρών που υποστηρίζουν τα τρομοκρατικά κινήματα δεν έχει αλλάξει από το 2007 και εκτός του Ιράν περιλαμβάνει πάντα τη Συρία, την Κούβα, τη ΛΔ Κορέας και το Σουδάν, σύμφωνα με το βρετανικό BBC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ