Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και νέα δολοφονία ακριβείας

«Νίπτει τας χείρας» για τις δολοφονίες της παλαιστινιακής οικογένειας στην Μπέιτ Χανούν και του εικονολήπτη του «Ρόιτερς», ο ισραηλινός στρατός

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με νέους αποκλεισμούς των παλαιστινιακών εδαφών ήχησαν, χτες, οι σειρήνες σε ολόκληρο το Ισραήλ, όπου πραγματοποιήθηκαν τελετές μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον ισραηλινό στρατό να εξαπολύσει άλλη μια αεροπορική επιδρομή, στη νότια Γάζα, κοντά στη Ράφα, όπου δολοφόνησε έναν από τους στρατιωτικούς διοικητές της «Χαμάς», τον Ναφίζ Μανσούρ, μέσα στο σπίτι του. Στην επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωνε ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία από τις «έρευνες» που διεξάγονται, οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν αναγνώρισαν τον 24χρονο εικονολήπτη του Ρόιτερς Φάντελ Σάνα, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 16 Απριλίου, στη βόρεια Γάζα, σε μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή και σε άλλους πέντε Παλαιστινίους. Εντούτοις, οι φωτογραφίες και τα πλάνα που υπάρχουν δείχνουν ότι και το όχημα του Σάνα και ο ίδιος έφεραν ευδιάκριτα τα διακριτικά του Τύπου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός δεν ευθύνεται για τη σφαγή της οικογένειας, στην Μπέιτ Χανούν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, η οποία αποδίδεται σε εκρηκτικά που μετέφεραν Παλαιστίνιοι μαχητές.

Τέλος, ο Εχούντ Ολμέρτ είχε την Τετάρτη σύντομη συνάντηση με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα, στο Αμμάν, σε μια επίσκεψη που έγινε γνωστή αφού ολοκληρώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ