Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Κυνήγι μαγισσών» για την επίθεση στον Καρζάι

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Σε θανάσιμο «κυνήγι μαγισσών» επιδίδονται οι κατοχικές αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, μετά και την επίθεση εναντίον του εγκάθετου Προέδρου Χαμίντ Καρζάι σε στρατιωτική παρέλαση την περασμένη Κυριακή. Χτες οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή στην Καμπούλ, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο παιδί και «δύο Ταλιμπάν που μετείχαν στην επίθεση της Κυριακής»...

Στις συγκεκριμένες μάχες έχασαν τη ζωή επίσης τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Οι μάχες ξεκίνησαν όταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν άρχισαν να πυροβολούν εναντίον ομάδας ενόπλων που υπήρχαν πληροφορίες ότι συμμετείχαν και μαχητές των Ταλιμπάν και είχαν οχυρωθεί σε σπίτι κοντά στην παλιά πόλη της πρωτεύουσας της χώρας.

Στο μεταξύ η Κάτω Βουλή της Τσεχίας ενέκρινε την Τετάρτη την ανάπτυξη μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων του στρατού στο Αφγανιστάν για το υπόλοιπο του 2008, σύμφωνα με την οποία ο τσεχικός στρατός θα αποστείλει έως και 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, που θα υπηρετήσουν υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Διαρκής Ελευθερία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ