Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Καταγγέλλει σχέδια ανατροπής

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Τα σχέδια των ΗΠΑ για ανατροπή της κυβέρνησης κατήγγειλε ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ορτέγκα κατήγγειλε ότι η Ουάσιγκτον μέσω των αξιωματούχων της πρεσβείας στη Μανάγκουα βοηθά «αντιπάλους» της κυβέρνησης «στις προσπάθειες διοργάνωσης διαδηλώσεων και παράλυσης της χώρας». «Σε κάποιο σημείο θα κατονομάσουμε εκείνους στην πρεσβεία των Γιάνκηδων που προσφέρουν εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσουν ψευτοσυνδικαλιστές και πολιτικούς τους, για να οργανώσουν διαδηλώσεις εναντίον του επαναστατικού κινήματος», ανέφερε ο Ορτέγκα σε χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν στη διαδήλωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «σε καίριο χρόνο» θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των «πρακτόρων που έχουν πληρωθεί εκατομμύρια, ώστε να δημιουργήσουν την εικόνα χάους στη χώρα»... «Γνωρίζουμε ακόμη και το ακριβές ποσό των χρημάτων που έχουν διοχετευτεί αλλά και τα ονόματα των οργανώσεων που θα απαρτίσουν την αποκαλούμενη "Δημοκρατική Συμμαχία"» ανέφερε ο Ορτέγκα.

Τέλος, τόνισε ότι οι προσπάθειές τους έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς «ανησυχούν γιατί ο κόσμος δε στρέφεται κατά της κυβέρνησης» προσθέτοντας, σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα» ότι πρόκειται για ένα μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ που στρέφεται κυρίως εναντίον της Κούβας και της Βενεζουέλας, αλλά και άλλων κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ