Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ταξική ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και κοινωνική λαϊκή συμμαχία

Αλέκα Παπαρήγα: Η πρότασή μας μπορεί να στεγάσει όλους όσοι θέλουμε να οργανώσουμε αποτελεσματική αντίσταση, να ανοίξουμε το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής

  • Ανοίγουμε ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο συγκεκριμένα και τολμηρά, την πολιτική μας πρόταση καθημερινού αγώνα, συμμαχίας και εξουσίας, που απευθύνουμε: Στους εργατοϋπάλληλους, στους αγρότες που υποφέρουν έχοντας μικρή ιδιοκτησία, στους αυτοαπασχολούμενους, που δέχονται την αφόρητη πίεση των μονοπωλίων, των ισχυρών και συγκεντρωμένων επιχειρηματικών ομίλων.
  • Στην ΕΕ δοκιμάστηκαν όλες οι προτάσεις, από τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά και τον λαϊκό καπιταλισμό, μέχρι την αριστερή και κομμουνιστική ανανέωση, σε σύμπραξη με τη σοσιαλδημοκρατία. Αυτό οδήγησε στην απογοήτευση των εργαζομένων, στη χειραγώγησή τους και στο αποτράβηγμά τους από την πάλη.
  • Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει αν σε κάθε χώρα το κίνημα το εργατικό, το αγροτικό, των αυτοαπασχολούμενων, κατευθύνεται σε μια σωστή πορεία αντιπαράθεσης και καταφέρει χτύπημα κατ' αρχήν στο δικό του αντίπαλο, στο εσωτερικό της χώρας. Είναι αναγκαία η ανασύνταξη και αναγέννηση ενός πραγματικά ταξικού εργατικού κινήματος και μια κοινωνική λαϊκή συμμαχία, στο επίπεδο της κάθε χώρας.

ΣΕΛ.  10   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ