Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Δημιουργίες αρχιτεκτονικής

Ο αρχιτέκτονας Θουκυδίδης Π. Βαλεντής
Ο αρχιτέκτονας Θουκυδίδης Π. Βαλεντής
Στο έργο του αρχιτέκτονα και ομότιμου καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θουκυδίδη Π. Βαλεντή (1908-1982), είναι αφιερωμένη η έκθεση «Ο αρχιτέκτονας Θουκυδίδης Π. Βαλεντής», που φιλοξενείται έως 8/6 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου). Ο Θ. Βαλεντής υπήρξε σημαντικός εκπρόσωπος της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής. Η έκθεση του έργου του έχει σα στόχο να τονίσει τις ιδιαίτερες στιγμές της δημιουργίας του, να διαγράψει τη συνολική πορεία του και παράλληλα να συνδέσει το έργο του με την εποχή του.

Οι ενότητες της παρουσίασης περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικά σχέδια, σκίτσα, φωτογραφίες και μακέτες δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων. Σημειώνουμε ότι το αρχιτεκτονικό αρχείο του Θουκυδίδη Βαλεντή παραχωρήθηκε στα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, δωρεά των παιδιών του, Μαρίας και Παναγιώτη Βαλεντή. Επιμέλεια έκθεσης: Χρύσα Σαχανά, Αιμιλία Στεφανίδου, Σοφία Τσιτιρίδου, Αλίκη Σαμουηλίδου. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, στις 20/5 (7 μ.μ.) στο αμφιθέατρο του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ο αρχιτέκτονας Θουκυδίδης Π. Βαλεντής (1908 - 1982) και το έργο του». Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Φατούρος, Μάρω Αδάμη, Δημήτρης Αντωνακάκης, Νικόλαος Καλογήρου, Αγνή Παπαϊωάννου, Χρύσα Σαχανά, Αιμιλία Στεφανίδου. Μετά την εκδήλωση θα τραγουδήσει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

  • Στον ίδιο χώρο (Β' όροφος), παρουσιάζεται η έκθεση «Η αρχιτεκτονική της σχολής του Ticino. Ορόσημα και πρωταγωνιστές 1970 - 2003». Διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής με σκοπό να αναδειχτούν τα έργα που έκαναν διάσημους τους αρχιτέκτονες της σχολής, αρχικά στην ιδιαίτερη περιοχή του Ticino και αργότερα στην υπόλοιπη Ελβετία και σε όλο τον κόσμο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ