Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η επέλαση των επιχειρήσεων συνεχίζεται

Απαγορεύονται οι καταλήψεις! Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών! Η συνδικαλιστική δράση στα σχολεία! Ομως για τις επιχειρήσεις ισχύει το «μπάτε σκύλοι αλέστε». Αυτή τη φορά οι «κοινωνικά ευαισθητοποιημένες» εταιρείες «χτυπούν» 8χρονους μαθητές στα Δημοτικά σχολεία του Ν. Ηρακλείου, με μια φαινομενικά αθώα παρέμβαση για τη στοματική υγιεινή, από αυτές που όχι μόνο μπορούν αλλά επιβάλλεται να γίνονται με ευθύνη του κράτους, για να εξασφαλίζεται η υγεία του λαού.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν το Πάσχα συνεδρίασε η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, για την εισβολή της επιχείρησης ΑΙΜ στα δημοτικά σχολεία της περιοχής, προκειμένου να παραδώσει... μαθήματα στοματικής υγιεινής. Μάλιστα η συγκεκριμένη παρέμβαση παρουσιάστηκε σαν πρόγραμμα του Δήμου Ν. Ηρακλείου... Μετά από αντιδράσεις γονιών που συμμετείχαν στην Επιτροπή, υπήρξε η «δέσμευση» ότι θα τηρηθεί το «γράμμα του νόμου», δηλαδή να δοθεί έγκριση από το υπουργείο Παιδείας. Παρ' όλα αυτά, τελείως παράνομα και με την ανοχή και τη συνενοχή των αρμόδιων φορέων, η επιχείρηση μπήκε με φορτηγάκι της εταιρείας, φρόντισε μάλιστα να κρύψει με χαρτόνι τη φίρμα, στην αυλή των 1ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων για να εξετάσουν τους μαθητές, να τους δώσουν οδοντόβουρτσες κλπ.

«Και τι να κάνω στους διευθυντές; να τους μαλώσω»; ήταν η απάντηση του Λ. Τσιτσάνη, προϊσταμένου του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ν. Ιωνία, κατά τη διάρκεια παρέμβασης συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, προσφέροντας κάλυψη στην κυβερνητική πολιτική, που θέλει τα σχολεία ξέφραγο αμπέλι για τις επιχειρήσεις.

«Η επέλαση των επιχειρήσεων στα δημόσια σχολεία είναι σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό. Στις μέρες μας δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πια. Τελευταίο κρούσμα είναι η εισβολή της ΑΙΜ στο 1ο δημοτικό Σχολείο Ν. Ηρακλείου. Την αποκλειστική ευθύνη έχουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το 3ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα για την προστασία των σχολείων από την επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά προωθούν με κάθε τρόπο τη δράση της. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να εξελίσσονται τέτοια φαινόμενα», δήλωσαν στο «Ρ» συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ