Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο προσκήνιο η καταδίκη του νόμου πλαίσιο

Με αίτημα - αιχμή να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05, να καταργηθεί ο νέος νόμος πλαίσιο, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καλεί φοιτητές και σπουδαστές σε αγωνιστικό συναγερμό. Με πρόταση πάλης που καταθέτει σε όλα τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων, η ΠΚΣ καλεί σε κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη στις 23 του Μάη.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η πάλη ενάντια στην εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση, με αιχμές τα ζητήματα που η ίδια η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι έχουν προτεραιότητα: Η αναγνώριση των ΚΕΣ, η εφαρμογή του νόμου πλαίσιο, της «αξιολόγησης» - κατηγοριοποίησης και το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά. Αλλωστε, η κυβέρνηση «πιέζεται» και από την ΕΕ για τα ΚΕΣ, καθώς η Επιτροπή απηύθυνε πρόσφατα αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα (και σ' άλλα οχτώ κράτη - μέλη) καθώς δεν έχουν λάβει μέτρα για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05. Την προσήλωση της κυβέρνησης στην εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας και χτες, κατά τη συζήτηση επί του άρθρου 16 στη Βουλή, όπου υπερασπίστηκε ακόμα μια φορά την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η ΠΚΣ απευθύνεται στα ΔΣ των συλλόγων καταθέτοντας ψήφισμα καταδίκης των πρόσφατων αντιδραστικών δηλώσεων του υπουργού Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ταχύτερη εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων, τονίζοντας: «Το "σοκ" που ονειρεύεται η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτε άλλο από την εντολή των πολυεθνικών και τις αποφάσεις που παίρνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στην ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την πλήρη υποταγή της ανώτατης εκπαίδευσης στα οικονομικά, ιδεολογικά και πολιτικά συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών».

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα, η ΠΚΣ καλεί σε πάλη για την «αναδιαμόρφωση μιας πραγματικά Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και των φοιτητών».

Για τις πρυτανικές εκλογές

Μπροστά στις πρυτανικές και προεδρικές εκλογές που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, οι δυνάμεις της ΠΚΣ ξεκάθαρα καλούν φοιτητές, πανεπιστημιακούς και εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν το νόμο πλαίσιο, να απέχουν μαζικά από τις εκλογές.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - όπου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου πρύτανη - η ΠΚΣ με ανακοίνωσή της καλεί «όλους όσοι θέλουν να παλέψουν ενάντια στα μέτρα της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης σε αποχή από τις εκλογές και καταδίκη του νόμου πλαίσιο. Να απέχουν μαζικά. Να μη δώσουν με τη συμμετοχή τους το επιχείρημα της αποδοχής αυτής της εξέλιξης. Να υπονομεύσουν με τη στάση τους αυτή το νόμο πλαίσιο. Να παλέψουν για τη συνολικότερη κατάργηση του νόμου. Ταυτόχρονα να παλέψουν ενάντια στην εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ για τα ΚΕΣ που σημαίνει έμμεση κατάργηση του άρθρου 16. Καλούμε όλα τα ΔΣ και τις ΓΣ των φοιτητικών συλλόγων να πάρουν απόφαση μαζικής αποχής από τις πρυτανικές εκλογές», τονίζει στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ