Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ:

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμα φορά, συναγωνίστηκαν μπροστά στους εκπροσώπους των βιομηχάνων για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία τους, δηλαδή το δυνάμωμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Και οι δύο απέσπασαν δικαίως το θερμό χειροκρότημα των βιομηχάνων. Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μείωσαν τη φορολογία των επιχειρήσεων από το 45% στο 25%, έδωσαν νέα κίνητρα, ψήφισαν αντιασφαλιστικούς νόμους, αντεργατικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά., με τελευταία συνεισφορά την αύξηση του ενός ευρώ που υπέγραψαν τα στελέχη τους στη ΓΣΕΕ.

Αποθρασυμένοι οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων απαίτησαν την κοινή στράτευση των πολιτικών τους εκφραστών για επιτάχυνση και κλιμάκωση αντιδραστικών μέτρων, για επιβολή συναίνεσης και υποταγής των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Να αντιπαλέψουν σε κάθε χώρο εργασίας τους ταξικούς αντιπάλους, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, εγκαταλείποντας οριστικά τα κόμματα που υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ