Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με αγωνιστικές διεκδικήσεις, με ανατρεπτικό προσανατολισμό

Motion Team

Με αιτήματα αιχμής να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05, να καταργηθεί συνολικά ο νόμος - πλαίσιο, να μην εφαρμοστεί καμία ρύθμιση για την αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, φοιτητές και σπουδαστές εντείνουν τις διεργασίες στους συλλόγους τους.

Μέρα σταθμός των κινητοποιήσεων φοιτητών - σπουδαστών σε κάθε πόλη είναι η Παρασκευή 23 Μάη, που σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητα για ανασυγκρότηση των οργάνων του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, καθώς έχει οριστεί ως έναρξη των συνεδρίων ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ. Ηδη σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή καλούν οι σύλλογοι: Γεωλογικού Αθήνας, Κτηνιατρικής Καρδίτσας, Εστίας Χαλκίδας, Χημικών Μηχανικών και Εστίας Πάτρας και δυο ΔΣ συλλόγων στα Γιάννενα. Ο νέος γύρος γενικών συνελεύσεων ξεκίνησε χτες, με την πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων φοιτητών και σπουδαστών σε όλη τη χώρα να πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, ενώ προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις και την Πέμπτη.

Αποκαλυπτική για το ρόλο τους στο φοιτητικό κίνημα είναι η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων. Η ΔΑΠ αναδεικνύεται ακόμα μια φορά ο πιο δριμύς υποστηρικτής της πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ σε πολλά ΔΣ στους συλλόγους της Αθήνας η ΔΑΠ είτε δεν παραβρέθηκε ή αρνήθηκε να υπογράψει για τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης του συλλόγου (Δάσκαλοι, ΕΜΜΕ, Φιλοσοφική, Φυσικό, Χημικοί Μηχανικοί, ΑΣΟΕΕ). Ανάλογη στάση κράτησε μαζί με τη ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ στους συλλόγους Μαθηματικού, Χημικού, Γεωπονικής και Πανεπιστημίου Πειραιά.

Να μη νομιμοποιηθεί ο νόμος - πλαίσιο

Με κάλεσμά της, η ΠΚΣ Πανεπιστημίου Πειραιά καλεί τους φοιτητές να απέχουν από τις πρυτανικές εκλογές που προγραμματίζονται για τις 28 Μάη, να μη νομιμοποιήσουν το νόμο - πλαίσιο. Οπως σημειώνει, «στόχος μας είναι να υπονομεύσουμε το νόμο - πλαίσιο, να παλέψουμε για τη συνολικότερη κατάργησή του. Εντάσσουμε την πάλη αυτή στη συνολικότερή μας αντίθεση στα μέτρα του κεφαλαίου, όπως η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την αναγνώριση των ΚΕΣ, το νόμο για την έρευνα και το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά που έρχεται». Στην ανακοίνωσή της η ΠΚΣ υπενθυμίζει ότι «η έγκριση του εσωτερικού κανονισμού στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου πέρασε με την ψήφο της ΔΑΠ, την ανοχή της ΠΑΣΠ και το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ανακοινώσεις για μια εκδήλωσή του τη μέρα που ψηφιζόταν. Μόνο η ΠΚΣ προσπάθησε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο». Η ΠΚΣ καλεί το ΔΣ του συλλόγου να πάρει απόφαση για αποχή από τις πρυτανικές εκλογές.

Χτες έγιναν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου όπως καταγγέλλει η ΠΚΣ, «σήμερα στελέχη της ΠΑΣΠ πιάστηκαν στα πράσα ενώ τηλεφωνούσαν με λίστες σε σπουδαστές, από γραφεία καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολογίας», ενώ επισημαίνει ότι «καθηγητής εκβίασε σπουδάστρια ότι αν δεν ψηφίσει δε θα τη βαθμολογήσει σε εξέταση προόδου». Αναδεικνύεται περίτρανα πόσο «πατάσσει» τη διαπλοκή ο νέος νόμος - πλαίσιο!

Οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Κρήτης αναβάλλονται για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ