Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ξανακατέβηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους

Με αιχμή διεκδίκησης την προστασία και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος που πλήττεται από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η κινητοποίηση μικρομεσαίων αγροτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣΝΑ) στην πλατεία Δημοκρατίας όπου οι κτηνοτρόφοι παρέταξαν τρακτέρ αντιδρώντας στην πολιτική που κάνει όλο και πιο δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής. Αιτία η κατακόρυφη αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές και συνολικά των γεωργικών εφοδίων που - σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος (από 0,85 ως 1 ευρώ το κιλό) - οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε οικονομικό στραγγαλισμό και αφανισμό.

Το αγωνιστικό παρών έδωσαν και καπνοπαραγωγοί του νομού οι οποίοι στα πλαίσια της ΚΑΠ Θα δεχτούν το τελειωτικό χτύπημα στα εισοδήματα τους με τη μεταφορά του 50% των επιδοτήσεων στο Β' Πυλώνα. Απέναντι στα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ, κάλεσε στην ομιλία του τους μικρομεσαίους αγρότες σε συσπείρωση και πάλη ενάντια σε αυτήν την αντιαγροτική πολιτική. Να ενισχύσουν τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις στο αγροτικό κίνημα, την ΠΑΣΥ, διεκδικώντας τιμές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, άμεση επιδότηση των ζωοτροφών, τη δυνατότητα να παραμείνουν στον τόπο τους διασφαλίζοντας βιώσιμο αγροτικό εισόδημα.

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Τάκης Πατούλας, αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής πάλης και συντονισμού της δράσης των εργατών και αγροτών απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ