Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - «ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ»
Οχι στη μεταφορά του εργοστασίου

Την αντίθεσή τους στην επικείμενη μεταφορά του εργοστασίου της «Elbisco ΑΒΕΕ» (πρώην Βοσινάκη) από την Πάτρα στο Πικέρμι Αττικής, διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Πάτρας που συμμετείχαν στην Παμπατραϊκή απεργία και στο μπλοκ των ταξικών δυνάμεων, απαιτώντας ταυτόχρονα τη διασφάλιση των 65 θέσεων εργασίας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στους χώρους δουλειάς, την ίδια ώρα που ΠΑΣΚΕ και ΔΑΣΚΕ προχωρούσαν σε απεργοσπασία και επιχείρησαν την υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης, της εταιρείας «ΑΜΣΤΕΛ», η συνδικαλιστική πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - πήραν απόφαση να συμμετέχει μόνο το ΔΣ στην απεργία. Επίσης, εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι στο εργοστάσιο της «ΕΛΠΑΚ» ο πρόεδρος του Σωματείου και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου - στέλεχος της ΠΑΣΚΕ - δεν είχε ενημερώσει καν τους εργαζόμενους για την απεργία.

Στην προσυγκέντρωση που είχε οργανώσει η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ μίλησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Αντρέας Αθανασόπουλος. Στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ