Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΛΥΣΗ ΥΠΑ
Συμπράττουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες

Σε αγαστή συνεργασία, οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)! Οπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ο «Ρ», οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που συγκροτούν το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ, έχουν ζητήσει εγγράφως συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, για να συζητήσουν τη «Δημιουργία Νομικού Προσώπου παροχής Υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας εκτός ΥΠΑ, το οποίο εργολαβικά θα παρέχει υπηρεσίες στην ΥΠΑ».

Με τη θέση αυτή «συμφωνούν απολύτως» - όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους - και οι εκπρόσωποι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Γίνεται, δηλαδή, αντιληπτό ότι τα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης για την ΥΠΑ προωθούνται «με κεντρική πολιτική σύμπραξη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ», όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Τα στελέχη της ΕΣΚ καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα και σε συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις τους εργαζόμενους όλων των κλάδων της ΥΠΑ. Τους καλούν επίσης να καταδικάσουν την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στον τομέα των αερομεταφορών και να παλέψουν για ΥΠΑ ενιαία και δημόσια (Αεροναυτιλία - Αεροδρόμια), συμπεριλαμβανομένου και των Σπάτων, ενταγμένη σε έναν Ενιαίο Φορέα Αερομεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ