Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΟΣΑ και ΟΗΕ
Δακρύβρεχτες προβλέψεις για την ακρίβεια των τροφίμων

ΠΑΡΙΣΙ.--

Οι τιμές των τροφίμων διεθνώς θα μειωθούν τα επόμενα χρόνια αλλά θα παραμείνουν αρκετά πάνω απ' τα μέσα επίπεδα της δεκαετίας του '90 υποστηρίζει έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD) που παρουσιάστηκε χτες στο Παρίσι.

Οι πιο ευπαθείς στην ακρίβεια των τροφίμων θα είναι οι φτωχότερες χώρες του πλανήτη - ιδιαίτερα οι αστικοί πληθυσμοί χωρών που εισάγουν τρόφιμα, συμπληρώνουν οι συντάκτες της έκθεσης που σε επόμενο σημείο ζητούν να αυξηθεί η...«ανθρωπιστική βοήθεια για την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού». Λες και η πείνα στον πλανήτη είναι ζήτημα έλλειψης αρκετής... φιλανθρωπίας ή «ανθρωπιστικής βοήθειας» και όχι, μεταξύ άλλων, αποτέλεσμα της ασύδοτης «ανάπτυξης» που επιτάσσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Γι' αυτό και ήταν μάλλον κροκοδείλια τα δάκρυα που έχυσε χτες ο επικεφαλής του «OECD» σχετικά με ...το «τέλος» των φθηνών τροφίμων στον πλανήτη, όπου το 50% του πληθυσμού ζει με λιγότερο από δύο δολάρια τη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ