Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.
Μπλόκο στο δουλεμπόριο

Μπλόκο στο δουλεμπόριο και τον εργασιακό μεσαίωνα που οργιάζουν στα κρουαζιερόπλοια που αποπλέουν από την Ακτή Ξαβέρη του Πειραιά, έστησαν ξανά χτες το μεσημέρι οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Ακινητοποίησαν το πλοίο «BLUE MONARCH», όπου η πλοιοκτήτρια εταιρεία, με τις πλάτες του ΥΕΝ και της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, παραβιάζει κάθε ίχνος ακόμα και αυτής της ελλιπέστατης ναυτεργατικής νομοθεσίας και έχει τους Ελληνες ναυτεργάτες στο καράβι υπό καθεστώς «μαύρης εργασίας»! Σε ακόμα χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι αλλοδαποί ναυτεργάτες που αποτελούν την πλειοψηφία του πληρώματος. Ολοι είναι χαμηλόμισθοι, ανασφάλιστοι και χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Σύμφωνα με απόφαση των Σωματείων, το πλοίο, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου χτες στις 8 το βράδυ, θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι μέχρι να τεθεί σε ισχύ για τους Ελληνες ναυτεργάτες η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Μεσογειακών - Τουριστικών πλοίων και να ασφαλιστούν. Σήμερα, η κινητοποίηση θα επεκταθεί στα κρουαζιερόπλοια «ORIENT QUEEN» της εταιρείας «CORE MARINE» και «AIDA», τα οποία αναμένονται να καταπλεύσουν στο λιμάνι. Στο πρώτο, από τους 319 ναυτεργάτες πλήρωμα, είναι ναυτολογημένοι 52 Ελληνες, αντί για 72 που προβλέπει ακόμα και αυτή η κατάπτυστη εγκριτική πράξη. Ενώ στο δεύτερο δεν υπάρχει ναυτολογημένος Ελληνας ναυτεργάτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες μέσα και έξω από τα πλοία να αγωνιστούν για να επιβάλουν την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ