Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνές συνέδριο γυναικών δραματουργών

Από 1 - 7 Οκτώβρη θα διεξαχθεί στην Αθήνα και στους Δελφούς το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικών Συγγραφέων του Θεάτρου, με θέμα «Ερως Θεάτρου» . Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν γυναίκες θεατρικοί συγγραφείς από την Αυστραλία, την Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη. Στην Αθήνα το Συνέδριο θα διεξαχθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι τις 5/10, ενώ μέχρι τη λήξη του θα μεταφέρει τις εργασίες του στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, αναλόγια και παραστάσεις, σε επιλεγμένες θεατρικές αίθουσες της Αθήνας. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν ογδόντα θεατρικά έργα Ελληνίδων και ξένων δραματουργών. Μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι: «Το θέατρο και η Εξέλιξη - ο ρόλος που παίζουν οι γυναίκες», «Το θέατρο των γυναικών και η παράσταση: το σώμα σε δράση» κ.ά. Στην τελετή έναρξης θα μιλήσει η δημιουργός και σκηνοθέτρια του νεοϋορκέζικου θεάτρου «Λα Μάμα», Ελεν Στιούαρτ, ενώ στους Δελφούς, κύριες ομιλήτριες θα είναι η θεατρολόγος - κριτικός θεάτρου Ελένη Βαροπούλου και η Deepa Mehta (Ινδία/ Καναδάς).

Η λήξη των εργασιών θα πλαισιωθεί από παράσταση της Λυδίας Κονιόρδου, που σκηνοθετεί και παρουσιάζει «Γυναικεία πορτρέτα στην Αρχαία Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ