Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στόχος η ενδυνάμωση του σωματείου

Σε μια περίοδο όξυνσης των λειτουργικών, φορολογικών, ασφαλιστικών προβλημάτων του κλάδου πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες της Ενωσης Αλουμινο - Βιοτεχνών Αθήνας για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Η γενική συνέλευση έχει οριστεί για την Τετάρτη 11 του Ιούνη στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Ενωσης (Ναυπλίου 9, Κολωνός) και οι εκλογές για τις 25 και 26 του Ιούνη. Η απερχόμενη διοίκηση τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «στην τριετία που πέρασε έχουμε να διαπιστώσουμε πολλά τα οποία ενισχύουν την άποψη ότι το σωματείο μας πρέπει να βγει πιο δυνατό και πιο μαζικό μετά από τις αρχαιρεσίες για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας».

Αναφερόμενη σε αυτά, η διοίκηση σημειώνει: Στο Ασφαλιστικό οι νόμοι των τελευταίων 20 ετών αλλάζουν προς το χειρότερο τα δεδομένα της συνταξιοδότησης, με αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων. Το Ταμείο υποχρηματοδοτείται με μόλις 10,7% κρατική χρηματοδότηση από 47%, με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των εισφορών και την εκποίηση της περιουσίας του. Στο Φορολογικό, συνεχίζεται η μείωση για τις μεγάλες επιχειρήσεις και διατηρείται η φορολόγηση για τις μικρές, με συνέπεια τη συρρίκνωση του ισχνού εισοδήματός τους. Οι συνεχείς Ανατιμήσεις των πρώτων υλών οδηγούν σε οριακή κατάσταση και πολλές φορές αυξάνουν τα έξοδα περισσότερο από τα έσοδα, σε αντίθεση με τους βιομήχανους του χώρου που έχουν αυξήσεις κερδών εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ενωση υποστηρίζει ότι μέσα από το σωματείο και σε συντονισμό με τους άλλους βιοτέχνες μπορούν να υπάρξουν λύσεις και διεκδικεί, μεταξύ άλλων, σύνταξη στα 69 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες, Βαρέα και Ανθυγιεινά, κατάργηση της διαδοχικής ασφάλισης, δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς ασάφειες, βιοτεχνικά πάρκα, να μη δημιουργηθεί το Μητρώο Κατασκευαστικών Επιχειρήσεων, κρατικό έλεγχο στις αυξήσεις των πρώτων υλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ