Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Ο,τι δώσαμε δώσαμε...

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει το παραμικρό μέτρο στήριξης των λαϊκών εισοδημάτων, ξεκαθάρισε και πάλι ο υπουργός Οικονομίας από το Παρίσι, παραπέμποντας στις... προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ το 2004!

Αρνητικός και απορριπτικός ήταν για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε κάθε αίτημα ενίσχυσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, που πλήττονται βίαια από την αλματώδη άνοδο των τιμών των τροφίμων και των ενεργειακών προϊόντων.

Με δηλώσεις που έκανε χτες από το Παρίσι - μετέχει στις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών του ΟΟΣΑ - ο Γ. Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως, ό,τι είχε να δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας, το έχει ήδη δώσει... Και αυτά που έχει «δώσει», δεν είναι τίποτε άλλο από τις αυξήσεις πείνας που ανακοινώθηκαν με την εισοδηματική πολιτική του 2008, οι οποίες - όπως ισχυρίστηκε - καλύπτουν τον πληθωρισμό! Οσο για τους χαμηλοσυνταξιούχους... «έχουν ήδη ληφθεί μέτρα, όπως οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ, στις συντάξεις του ΟΓΑ και στα επιδόματα ανεργίας»... Μέτρα, τα οποία αποτελούσαν τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ από το 2004. Και βέβαια, ο υπουργός, επανέλαβε ότι τους επόμενους μήνες θα ενεργοποιηθεί το Ταμείο για τη φτώχεια, η ίδρυση του οποίου είχε ανακοινωθεί από το Μάρτη του 2007... Στην προ έξαρσης της ακρίβειας περίοδο.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να στηρίξει τα λαϊκά εισοδήματα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, τη στιγμή που έχει αφήσει ανεξέλεγκτες τις εταιρείες να κερδοσκοπούν απροκάλυπτα. Και όχι μόνο αυτό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον υψηλό πληθωρισμό στην Ελλάδα, εντόπισε την αιτία του προβλήματος «στις αυξήσεις των μισθών, οι οποίες τα χρόνια που πέρασαν ήταν κατά μέσο όρο σημαντικά υψηλότερες από το μέσο όρο στην ευρωζώνη». Οι μισθοί δηλαδή φταίνε για τον υψηλό πληθωρισμό στην Ελλάδα και σε καμιά βέβαια περίπτωση τα επιχειρηματικά κέρδη..! Κατά τα άλλα, οι εργαζόμενοι, μπορούν να κοιμούνται ήσυχα, δεδομένου, ότι, όπως ανέφερε, «εκεί όπου υπάρχουν ζητήματα ενίσχυσης του ανταγωνισμού, τα αντιμετωπίζουν τα αρμόδια υπουργεία», με στόχο βέβαια «να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός εκεί που υπάρχουν ολιγομονοπωλιακές καταστάσεις»!

Με λίγα λόγια, ο υπουργός Οικονομίας, για μια ακόμη φορά, ύψωσε τείχη προστασίας γύρω από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και επιχείρησε να δημιουργήσει σύγχυση για τις αιτίες του προβλήματος της ακρίβειας, οι οποίες βέβαια βρίσκονται στην κυριαρχία των μονοπωλίων. Τέλος, συντάχθηκε πλήρως με τις αντιδραστικές θέσεις του ΟΟΣΑ, ο οποίος, με αφορμή τη σημερινή οικονομική συγκυρία, ζήτησε από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών να... αντισταθούν και να μην υποκύψουν σε αιτήματα αύξησης των μισθών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ