Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Τα υπερκέρδη πυροδοτούν τις ανατιμήσεις

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην Ελλάδα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε προχτές ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Οι αυξήσεις στις τιμές σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στις μεταφορές και στις υπηρεσίες γενικότερα, σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, τις δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές, έχουν επιφέρει αλλεπάλληλα πλήγματα στα λαϊκά εισοδήματα και από την άλλη τεράστια κέρδη για τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους. Η ακρίβεια έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Εμπαίζουν το λαό όσοι προσπαθούν να αποδώσουν τις ευθύνες για την ακρίβεια σε λίγους "κακούς κερδοσκόπους", για να κρύψουν ότι αυτό που πυροδοτεί την ακρίβεια είναι τα κέρδη των μονοπωλίων, η πολιτική της "ελεύθερης αγοράς" και του "ανταγωνισμού", που αποτελούν τα θεμέλια της ύπαρξης και των πολιτικών της ΕΕ που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών.

Η ακρίβεια ξεκινάει από τη μονοπώληση της παραγωγής και του εμπορίου, που κυριαρχείται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, που λεηλατούν τα λαϊκά εισοδήματα και συνθλίβουν χιλιάδες μικρές μονάδες και επιχειρήσεις.

Το KKE καλεί την εργατική τάξη, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη, στη ληστεία των εμποροβιομηχάνων και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα: Πραγματικές αυξήσεις μισθών - συντάξεων, κοινωνικών παροχών, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, στα καύσιμα. Μείωση των τιμών για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ