Κυριακή 1 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (1/10)
  • «Εκάβη» από το Θέατρο «Στοά»
    «Εκάβη» από το Θέατρο «Στοά»
    Τοπία με λάδι και ακουαρέλες παρουσιάζει η ζωγράφος Φανή Αϊνατζή, στην έκθεση έργων της που εγκαινιάζεται αύριο (7μμ) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για την πρώτη ατομική της έκθεση.
  • Εργα του Σταύρου Ξαρχάκου από τον ελληνικό κινηματογράφο θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, σήμερα (8μμ), στο νέο αθλητικό πάρκο του Δήμου Ηρακλείου.
  • Με θέμα «Ερως Θεάτρου» ξεκινά σήμερα, στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, τις εργασίες του το 5ο Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Γυναικών - Συγγραφέων. Διοργανώνεται από τη Διεθνή Ενωση Γυναικών Συγγραφέων, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και στο πλαίσιό του θα γίνουν παρουσιάσεις, σεμινάρια, συζητήσεις και διαλέξεις.
Δευτέρα (2/10)
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (8μμ) στο Μέγαρο Εϋνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας (Αγ. Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου), αναδρομική έκθεση έργων του Γιώργου Μαυροΐδη.
  • Τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη «Επιτάφιος» και «Λαϊκά» θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής στη συναυλία που θα δώσει σήμερα (8.30μμ), στο Ηρώδειο, με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο και ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά και Μαρία Σουλτάτου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του ξενώνα φιλοξενίας παιδιών της «Φλόγας» (σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια).
  • Σκηνή από την ταινία του Γ. Τσεμπερόπουλου «Πίσω πόρτα»
    Σκηνή από την ταινία του Γ. Τσεμπερόπουλου «Πίσω πόρτα»
    Μια σπουδαία παράσταση, που ανέβηκε πέρσι από τη «Θεατρική Εταιρεία Στοά» με εξαιρετική επιτυχία, η τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη», με την Λήδα Πρωτοψάλτη στον ομώνυμο ρόλο, παρουσιάζεται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο «Ανετον» (Παρασκευοπούλου 42). Οι τρεις πρώτες παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των «Δημητρίων». Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη, η σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου, η μουσική του Νίκου Ξυδάκη και τα σκηνικά - κοστούμια της Λιλής Πεζανού.
Τρίτη (3/10)
  • Δύο νέοι καλλιτέχνες, η Χριστίνα Δάρρα και ο Ηλίας Παπανικολάου παρουσιάζουν μαζί για πρώτη φορά τη δουλιά τους στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλατεία Κολωνακίου 20). Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα. Η Χρ. Δάρρα παρουσιάζει την ενότητα «Φόβος και θυμός» και ο Η. Παπανικολάου την καινούρια δουλιά του με τίτλο «Καπνίζετε;».
Τετάρτη (4/10)
  • «Καλλιτεχνικός χώρος Γερμανία» ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα (8μμ) στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51).
  • Εκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κωστάκου - Κουλουφάκου.
Πέμπτη (5/10)
  • Με την Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη ξεκινά σήμερα (9.30μμ) η χειμερινή περίοδος στη «Χώρα Τεχνών» (Αμοργού 20) της Κυψέλης, φιλοξενώντας τη νέα παραγωγή της Ομάδας που τιτλοφορείται «... αντίθετες διαδρομές». Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια του Κένυ Μακλέλαν, η μουσική επιμέλεια του Αργύρη Ζήλου. Χορεύουν οι: Θανάσης Γιαννακόπουλος, Αλέξανδρος Γιαννής, Ράνια Γλυμίτσα, Μπέτυ Δραμισιώτη, Φώτης Νικολάου, Λία Χαράκη, Μαρία Χριστοφή.
  • Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής για τα παιδιά της «Φλόγας»
    Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής για τα παιδιά της «Φλόγας»
    Εκθεση με επιλεγμένα έργα της Αννας Βιχ από τα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα, αλλά και βραβευμένες φωτογραφίες από την πρώιμη φάση της δημιουργίας της στη Γερμανία, μπορεί να δει το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα (8μμ) στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16).
  • Η «Υπνοβάτις» του Β. Μπελίνι, έργο - σταθμός στην ιστορία του οπερατικού ρεπερτορίου, παρουσιάζεται από σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία Δημ. Παπαϊωάννου. Στον ομότιτλο ρόλο σήμερα εμφανίζεται η Ελενα Κελεσίδη. Συμπράττουν η ΚΟΑ και η Χορωδία της ΕΛΣ.
Παρασκευή (6/10)
  • Η ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Πίσω Πόρτα» ξεκινά σήμερα το «ταξίδι» της στις αίθουσες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Αλεξανδριανή Σικελιανού, Χάρης Σώζος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος.
  • «Ακολούθησε εκείνον που ακολουθεί ένα όνειρο...» τιτλοφορείται η παράσταση, που ανεβαίνει από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ, της ΕΛΣ και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Σενάριο - σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης.
Σάββατο (7/10)
  • Το μουσικό ιδίωμα «Low bap» φιλοξενείται και φέτος «Στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης). Σήμερα, στη σκηνή ανεβαίνουν οι «Sanhazinia» και «Brigada», που θα παρουσιάσουν τις νέες δισκογραφικές τους δουλιές.
  • «...αντίθετες διαδρομές» στη «Χώρα Τεχνών»
    «...αντίθετες διαδρομές» στη «Χώρα Τεχνών»
    Εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Αγ. Δημητρίου πραγματοποιείται σήμερα (8μμ) και αύριο, στο πάρκο Ελ. Βενιζέλου, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Φθινοπώρου 2000», που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγ. Δημητρίου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2008-05-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-09-25 00:00:00.0)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ(2002-12-08 00:00:00.0)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ(2002-11-24 00:00:00.0)
Ατζέντα(2000-05-21 00:00:00.0)
Εκθεσιακή αυλαία(1998-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ