Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το έγκλημα

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ και ο εντυπωσιασμός - εντυπωσιασμός. Κάπως έτσι το αντιλήφθηκε το θέμα με το τρομερό πολύνεκρο ναυάγιο, ανοιχτά της Πάρου, η κυβέρνηση. Είναι φανερό...

Γιατί, βέβαια, ούτε η αναγγελία εισαγγελικής έρευνας με πρωθυπουργική παρέμβαση (που, ούτως ή άλλως, θα γινόταν) ούτε η αλλαγή ημερήσιας διάταξης στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, ούτε τα μεγάλα λόγια, είναι αντιδράσεις ουσίας.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι ...βολεύει πολλούς η φιλολογία περί ανθρώπινου λάθους, που οδήγησε στο ναυάγιο. Γιατί, βλέπετε, είτε ισχύει είτε όχι αυτή η εκδοχή (κάτι, που, αργά ή γρήγορα, θα αποδειχτεί), κρύβει τις βαθύτερες ευθύνες.

Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες (θα τους είδατε τους εκπροσώπους τους στα τηλεοπτικά κανάλια), ούτε λίγο - ούτε πολύ, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι κάνουν το παν για την ασφάλεια των επιβατών, λες και δεν είναι πρόσφατη η θερινή περίοδος με τους υπεράριθμους και τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα, που μας απέδειξαν ότι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι τα κέρδη.

Οσο για το υπουργείο Ναυτιλίας, καλύτερα να μη μιλήσουμε, γιατί οι ναυτεργάτες τα λένε και τα ξαναλένε χρόνια τώρα γι' αυτούς τους κινδύνους, αλλά αυτοί ...περί άλλα τυρβάζουν.

ΦΥΣΙΚΑ, όπως και σε όλες τις μεγάλες καταστροφές των δυο τελευταίων ετών, δηλαδή το σεισμό του περσινού Σεπτέμβρη ή τις φωτιές, δεν έλειψαν οι τηλεοπτικές ακρότητες από τα κανάλια.

Γιατί, βέβαια, το να πετάς με ελικόπτερο πάνω από τον τόπο του δυστυχήματος και να προσπαθείς να κινηματογραφήσεις επιπλέοντα πτώματα, προκειμένου να έχεις πιο «τραγικές» εικόνες από τους ανταγωνιστές σου, δεν έχει να κάνει σε τίποτε με τη δημοσιογραφία η την εξυπηρέτηση της ενημέρωσης.

Σίγουρα και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπιστούν, αν και, για την ώρα, είναι άλλα αυτά που προέχουν και τα ερωτήματα είναι καυτά και αναπάντητα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ