Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
Επέστρεψε τις απαράδεκτες ... υποδείξεις της γαλλικής πρεσβείας

Απαράδεκτο και προσβλητικό χαρακτήρισε, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το δελτίο Τύπου που απέστειλε το Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, προς το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων και αποφάσισε να το επιστρέψει. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, οι Ευρωπαίοι εταίροι - μέσω της γαλλικής πρεσβείας - απέστειλαν συστημένη επιστολή, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έκαναν υποδείξεις προς τους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου, για το πώς πρέπει να προβάλλουν το κατάπτυστο κείμενο που απέστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, προς το λαό της Σερβίας, ενόψει των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής.

Απαντώντας σ' αυτή την προκλητική κίνηση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με επιστολή του προς την πρεσβεία της Γαλλίας στην υπηρεσία Τύπου και Επικοινωνίας, τονίζει:

«Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να σας επιστρέψει ως απαράδεκτο και προσβλητικό το Δελτίο Τύπου που έστειλε η Υπηρεσία σας και με το οποίο επιχειρείται ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο των Ελλήνων δημοσιογράφων.

Υποδείξεις όπως αυτές που περιέχονται στο Δελτίο Τύπου θίγουν ευθέως το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον του δημοσιογράφου να πληροφορεί ελεύθερα, ανεμπόδιστα και αντικειμενικά την κοινή γνώμη.

Οι Ελληνες δημοσιογράφοι κατά την ενάσκηση του λειτουργήματός τους δε δεσμεύονται από κανέναν παρά μόνο από τον Κώδικα Δεοντολογίας και το Καταστατικό της Δημοσιογραφικής Ενωσης στην οποία ανήκουν και δεν υπακούουν αλλού παρά μόνο στη φωνή της συνείδησής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ