Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ

Associated Press

Ακέραια την ευθύνη για το πελώριο έγκλημα του τραγικού ναυαγίου έξω από την Πάρο, φέρνουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, που κάνουν πλάτες στην εφοπλιστική ασυδοσία και για το συγκεκριμένο πλοίο και για όσα βρίσκονται στην ίδια περίπου κατάσταση, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου σε βάρος της ανθρώπινης ζωής.

Ενώ αρκετά σκοτεινά σημεία παραμένουν στην υπόθεση και πολλά ακόμα ερωτήματα δημιουργούνται, εντούτοις ορισμένα γνωστά δεδομένα είναι αμείλικτα για τους χτεσινούς υπεύθυνους της δολοφονίας δεκάδων συμπατριωτών μας:

  • Αγνοήθηκε η καταγγελία του πρωτοδεύτερου μηχανικού του «ΣΑΜΙΝΑ» προς το ΥΕΝ, με την οποία υπογραμμίζονταν η επικίνδυνη κατάσταση του πλοίου και η ακαταλληλότητά του να πραγματοποιεί ταξίδια. Η προκλητική θρασύτητα, με την οποία απάντησε ο κ. Παπουτσής στις καταγγελίες της ΠΕΜΕΝ, απλά επιβεβαιώνουν τις ευθύνες των κυβερνώντων. ΝΤΡΟΠΗ!
  • Με απόφαση του πρώην υπουργού ΥΕΝ του ΠΑΣΟΚ Σουμάκη, εξαιρέθηκε το συγκεκριμένο πλοίο από τις πρόσθετες εργασίες επισκευής, που επέβαλε η σύμβαση η οποία προβλέπει μέτρα ασφαλείας. Και η κυβέρνηση συνεχίζει να συκοφαντεί το ναυτεργατικό κίνημα, που αγωνίζεται και για τέτοια μέτρα. ΝΤΡΟΠΗ!
  • Επιβεβαιώθηκε η κρατική ανεπάρκεια και η έλλειψη συντονισμού για τη διάσωση των ναυαγών, η ανυπαρξία ναυαγοσωστικών μέσων, η μη αξιοποίηση των ακριβοπληρωμένων από το λαό πτητικών μέσων για ανάλογες καταστάσεις. ΝΤΡΟΠΗ!

Associated Press


Associated Press


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ