Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΝΕΡΓΙΑ: Στους 442.558 έφτασαν οι άνεργοι το Μάρτη του 2008, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού που δημοσιοποίησε χτες η Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αυξημένη εμφανίζεται η ανεργία στους νέους από 15 έως 24 ετών (ποσοστό 27,1%) σε σχέση με το Μάρτη του 2007 (25,6%).

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν στις 19 Ιούνη οι σχολικοί φύλακες. Απαιτούν να αναγνωριστούν ως συντάξιμα τα χρόνια υπηρεσίας τους πριν από τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου. Την ίδια μέρα, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν στάση εργασίας για συμπαράσταση (11 με 3 και 6 με 10 το βράδυ).

ΟΤΟΕ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο απόφασης της ΟΤΟΕ για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες σε έξι μεγάλες πόλεις της χώρας, λόγω της άρνησης των τραπεζιτών να υπογράψουν Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η επόμενη 24ωρη απεργία θα γίνει στις 20 Ιούνη στη Λάρισα και στο Ηράκλειο. Οι απεργίες γίνονται μόνο στις τράπεζες που αρνούνται να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την Κλαδική Σύμβαση.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ: Την έντονη αγανάκτηση και την κατηγορηματική καταδίκη της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης της ΠΟΣΤ (Ταχυδρομικοί) εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αυτό το γεγονός δεν αποτελεί κάποια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά εντάσσεται στη γενικότερη αντεργατική κυβερνητική επίθεση, που συνοδεύεται από την ένταση του αυταρχισμού, της αστυνομικής και κρατικής τρομοκρατίας και την ταυτόχρονη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

ΔΕΗ - ΟΤΕ: 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι τεχνικοί της ΔΕΗ με αιχμή τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού, των εργολαβιών, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Νέα απεργία στις 17 και 18 Ιούνη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με την «Ντόιτσε Τέλεκομ».

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Μετά τη δυναμική παρέμβαση του συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αικ. Παπαδημητρίου και Σία» στην οδό Πέτρου Ράλλη 136, στη Νίκαια για τις καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων που ζητούσαν την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και μια σειρά άλλων παραβάσεων, χτες η νομαρχία Πειραιά πραγματοποίησε έλεγχο στο γηροκομείο, επιβεβαιώνοντας σωρεία παραλείψεων και παραβάσεων. Ο εργοδότης μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να αγοράζουν από την τσέπη τους τις στολές εργασίας. Για την υπόθεση κατατέθηκε αναφορά στον Εισαγγελέα Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ