Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο Γ.Χατζηκώστα

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα, αλλά και από επιστολή του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, διαπιστώσαμε τα παρακάτω προβλήματα:

  • Μεγάλη έλλειψη προσωπικού (πάνω από 35%) και μάλιστα με βάση τον πεπαλαιωμένο οργανισμό του 1987 ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας. Η έλλειψη προσωπικού επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του νοσοκομείου: κλινικές, εργαστήρια, τμήμα εκτάκτων περιστατικών (ΤΕΠ), μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), παραϊατρικά, φαρμακείο, τεχνικές υπηρεσίες, διοίκηση, εστίαση, καθαριότητα.
  • Προσλήψεις 8μηνης διάρκειας, προσλήψεις με προγράμματα Stage, προσλήψεις επικούρων ιατρών κ.ά. που όχι μόνο δεν καλύπτουν τις ελλείψεις αλλά τις διαιωνίζουν.
  • Χαμηλούς μισθούς και μη ένταξη στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
  • Η ΜΕΘ αντιμετωπίζει πρόβλημα επάρκειας προσωπικού, καταλληλότητας του χώρου όπου είναι εγκαταστημένη, και ανεπάρκεια κλινών σε σύγκριση με το μέγεθος του Νοσοκομείου.
  • Ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων όπως η καθαριότητα, η φύλαξη με ενδεχόμενη επέκταση στην εστίαση και το σύνολο της τεχνικής υποστήριξης.
  • Ελλιπής χρηματοδότηση με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να οφείλει πάνω από 47 εκατ. ευρώ, έχοντας εξοφλήσει υποχρεώσεις μόνο μέχρι τον Οκτώβρη του 2005.

Τα προβλήματα που προαναφέραμε έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου, με σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα της περίθαλψης που προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής. Επιπλέον, η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την εξαντλητική εργασία, την αδυναμία χρήσης αδειών και ρεπό με συσσώρευση αρκετών δεκάδων ημερών για κάθε εργαζόμενο, γενικότερα την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων όπως το ωράριο, το πενθήμερο, η ημερήσια ανάπαυση για όσους προσφέρουν υπηρεσιακή εργασία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:

-- Για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα και ελλείψεις ώστε να παρέχονται από το Νοσοκομείο δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

-- Για να προσληφθεί όλο το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να αναπτυχθούν οι ανάλογες υποδομές σύμφωνα με τις ανάγκες.

-- Για να μην επεκταθεί άλλο και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας.

-- Για να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ