Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πράξη ανυπακοής με μεγάλη σημασία για τους λαούς της Ευρώπης
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το «ΟΧΙ» του ιρλανδικού λαού
  • Ολοι την Τρίτη στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια για να απαιτήσουμε να γίνει δημοψήφισμα και στην Ελλάδα

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για το «ΟΧΙ» του ιρλανδικού λαού:

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ! - ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Το ΚΚΕ χαιρετίζει το ηχηρό "ΟΧΙ" του ιρλανδικού λαού, που καθιστά ανεφάρμοστη τη νέα Ευρωσυνθήκη της ΕΕ. Το ΚΚΕ χαιρετίζει την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα που αψήφησαν την προπαγάνδα, τα εκβιαστικά διλήμματα των κυρίαρχων κομμάτων της Ιρλανδίας, των οργάνων και των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Το "ΟΧΙ" του ιρλανδικού λαού επιβεβαιώνει ότι το λεγόμενο "ιρλανδικό θαύμα" και "η πιο ευνοημένη χώρα" αφορούσε την αστική τάξη και όχι το λαό της Ιρλανδίας. Αποκαλύπτει πόσο μεγάλα είναι τα ψέματα των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου", για "τους ευτυχισμένους εργαζόμενους της Ιρλανδίας".

Το "ΟΧΙ" του ιρλανδικού λαού είναι μια πράξη ανυπακοής και έχει μεγάλη σημασία για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Δείχνει ότι η λαϊκή αγανάκτηση κατά της ΕΕ φουντώνει και εξελίσσεται σε απειθαρχία. Το αντιδραστικό δημιούργημα που από κοινού συγκρότησαν τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά κόμματα, είναι πια ένα κουρελόχαρτο και πρέπει να έχει τη μοίρα του πανηγυρικά απορριφθέντος από τους λαούς "ευρωσυντάγματος". Οι κυβερνήσεις της ΕΕ είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένες. Μια χαραμάδα λαϊκής έκφρασης δεν κατάφεραν να κλείσουν και εκφράστηκε μέσα από εκεί η λαϊκή διαφωνία.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι πολλαπλά υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Στήριξαν και στηρίζουν μαζί την επιχείρηση εξαπάτησης των λαών της ΕΕ. Ψήφισαν άρον άρον στη Βουλή υπέρ της Ευρωσυνθήκης λίγες ώρες πριν ψηφίσει ο λαός της Ιρλανδίας, συμμετέχοντας ενεργά στην άσκηση πίεσης.

Μετά την απάντηση του ιρλανδικού λαού, πρέπει και ο ελληνικός λαός πιο αποφασιστικά να απαιτήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να συμβάλει και αυτός στην απόρριψη και της Ευρωσυνθήκης και συνολικά της ΕΕ. Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Λεκανοπεδίου μαζικά να συμμετάσχει στη συγκέντρωση στην Ομόνοια που διοργανώνει την Τρίτη 17/6 στις 19.30, απαιτώντας δημοψήφισμα τώρα.

Η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία πρέπει θαρραλέα να απορρίψουν τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο. Για να σταματήσει η επιδείνωση της ζωής τους χρειάζεται αντιπαράθεση με την ΕΕ που είναι ένωση του κεφαλαίου και δεν αλλάζει. Χρειάζεται πάλη για αποδέσμευση και ανατροπή. Ετσι μόνο θα οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Ολοι στην Ομόνοια την Τρίτη 17 Ιούνη στις 19.30. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ