Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ του Εγκέλαδου σημειώθηκαν χτες. Η πρώτη, 2 λεπτά πριν τις 5 το πρωί, είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στην περιοχή μεταξύ Αργους και Μυκηνών. Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αλλά και την Αθήνα, χωρίς πάντως να αναφερθούν ζημιές, καθώς το εστιακό της βάθος ήταν 80 έως 90 χιλιόμετρα. Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί. Είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου. Εγινε αισθητός σε όλα τα Δωδεκάνησα, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

ΟΥΤΕ ΧΤΕΣ ΕΛΕΙΨΕ η ταλαιπωρία για το λαό στα γραφεία κτηματογράφησης του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση για το προκαταβολικό χαράτσι των 35 και 20 ευρώ που υποχρεώνεται να πληρώσει λόγω της κακοδιαχείρισης που παρατηρήθηκε στην κατάρτιση του έργου την προηγούμενη δεκαετία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν χτες στο Κτηματογραφικό Γραφείο του Συντάγματος, ενώ οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κτηματολόγιο ΑΕ, μέχρι χτες εξυπηρετήθηκαν 40.000 ιδιοκτήτες, ενώ κατέθεσαν δήλωση ιδιοκτησίας περίπου 11.000, ενώ αυτοί που ενδιαφέρονται να την καταθέσουν με ηλεκτρονικό τρόπο και πήραν κωδικούς έφτασαν τις 9.500. Από χτες διευρύνθηκε το ωράριο της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης μέσω του αριθμού 1015 ως τις 9 το βράδυ.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ διοικητικής μεταρρύθμισης και του «Καποδίστρια 2» εμφανίστηκαν οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), το τελευταίο πριν το επικείμενο θεματικό συνέδριο με θέμα τη «διοικητική μεταρρύθμιση».

ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ότι η παραπομπή από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ της επίλυσης των προβλημάτων στο Γουδή, στην επικαιροποίηση της μελέτης του ΕΜΠ για το Γουδή και στην αναθεώρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, «θα σημάνουν τη νομιμοποίηση των υφισταμένων ασύμβατων λειτουργιών και εγκαταστάσεων και την οριστικοποίηση του κατακερματισμού της έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή», εκφράζει η Επιτροπή Αγώνα για το Γουδή, με πρόσφατη ανακοίνωσή της.

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χτες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Αττική. Συνολικά 1.621 αστυνομικοί «ξεχύθηκαν» στους δρόμους προκειμένου «να αυξήσουν την αστυνομική παρουσία και δράση και να ενισχύσουν τα προγράμματα αστυνόμευσης», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Εκατοντάδες προσήχθησαν στα αστυνομικά καταστήματα, συνελήφθησαν 360, ενώ βεβαιώθηκαν 4.505 παραβάσεις.

ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ εντοπίστηκαν στις όχθες του Πηνειού, στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Κλοκωτού. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως το χρώμα των νερών του ποταμού, σε διάφορα σημεία, άλλαξε προφανώς από λύματα που ρίχτηκαν παρανόμως στο ποτάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ