Κυριακή 29 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική γιορτή προς τιμήν της επετείου

Το Νοέμβρη στην «Τεχνόπολη» μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών

«Μπετατζής», έργο του Διαμαντή Διαμαντόπουλου
«Μπετατζής», έργο του Διαμαντή Διαμαντόπουλου
Μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, διοργανώνει το Πολιτιστικό Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Από τις 14 έως τις 28 Νοέμβρη στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, οι εικαστικοί δημιουργοί θα δώσουν το δικό τους «χρώμα» στους αγώνες και τις θυσίες, στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, κεραμίστες, ψηφιδογράφοι ...στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με την τέχνη τους, στις πρώτες γραμμές των κοινωνικών αγώνων. Με τα ιδιαίτερα «όπλα» τους, πολλοί εικαστικοί δημιουργοί της χώρας μας, στη διάρκεια της σύγχρονης Ιστορίας μας, έδωσαν «χρώμα» στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. «Σμίλεψαν» τον αγώνα για τη λευτεριά, «χάραξαν» τα όνειρα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, αδέσμευτη, σοσιαλιστική. Αγωνίστηκαν μαζί με το λαό, γράφοντας λαμπρές σελίδες μνήμης και Ιστορίας. Μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, που υπήρξε η ψυχή της ΕΑΜικής Αντίστασης, εμπνεύστηκαν από τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και έγραψαν τη δική τους σελίδα στις ένδοξες μέρες της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και στα μετέπειτα «πέτρινα» χρόνια, όπως και αργότερα στη δεκαετία του '60, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στη μεταδικτατορική περίοδο. Κομμάτι και οι ίδιοι του λαϊκού κινήματος, αφουγκράστηκαν και εξέφρασαν τις ελπίδες του λαού μας, ψηλάφισαν την ίδια τη ζωή.

Η έκθεση θα παρουσιάσει έργα εικαστικών τεχνών ανεξαρτήτως θέματος, προς τιμήν των αγώνων των χιλιάδων κομμουνιστών και του λαού σε αυτή την 90χρονη πορεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Αγώνων για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία. Αγώνων ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αγώνων για την ειρήνη, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια. Αγώνων για να είναι τα βασικά κοινωνικά αγαθά κτήμα του λαού.

Εργο της Βάσως Κατράκη
Εργο της Βάσως Κατράκη
Ενενήντα χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Ενενήντα χρόνια μέσα στα οποία χιλιάδες αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Για να πάρουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, την εξουσία και να οικοδομήσουν το «βασίλειο της δουλειάς». Την κοινωνία της γνώσης, της επιστήμης και του πολιτισμού. Την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μεγάλη έκθεση στην «Τεχνόπολη» μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες με δύο έργα όλων των μορφών εικαστικής έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, μεικτές τεχνικές, ψηφιδωτά, κεραμικά, φρέσκο, εγκαταστάσεις, έργα νέων τεχνολογιών: βίντεο, καλλιτεχνικές φωτογραφίες κ.ά.) και γενικά πρωτότυπα έργα εικαστικών τεχνών, ανεξαρτήτως θέματος, τεχνοτροπίας, υλικού και μέσου. Τα έργα θα πρέπει να τηρούν τους όρους εικαστικής έκφρασης και να μετέχουν στο πλαίσιο του σκοπού αυτής της έκθεσης.

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Ιούλη στα τηλέφωνα: 698.2713.546 και 210 2592.111 (Μαρία Μέγκα), ενώ από τις 8 έως τις 18/9 οι συμμετέχοντες δημιουργοί θα πρέπει να παραδώσουν έγχρωμη φωτογραφία των έργων, τυπωμένη και σε ψηφιακή μορφή, σε cd, στα οποία να αναγράφονται και οι διαστάσεις των έργων. Επίσης, σε ψηφιακή μορφή βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται χρονολογία και τόπος γέννησης, σπουδές σχετικές με τα εικαστικά, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, διακρίσεις και επαγγελματική δραστηριότητα. Τα στοιχεία θα πρέπει να ταχυδρομηθούν (και να φτάσουν μέχρι τις 18/9) στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό (λεωφ. Ηρακλείου 145, ΤΚ 14231) σε φάκελο, ή να παραδοθούν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ (Λεωφ. Ηρακλείου 145), υπ' όψιν της Μ. Μέγκα, ή στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, στην οδό Βερανζέρου και Μ. Κοτοπούλη γωνία, στην Ομόνοια, σε φάκελο, υπ' όψιν του Γιάννη Σκαρπερού.

«Μαουτχάουζεν» έργο του Μέμου Μακρή
«Μαουτχάουζεν» έργο του Μέμου Μακρή
Τα έργα θα μεταφερθούν από τους καλλιτέχνες στο χώρο της έκθεσης (Πειραιώς 100) στις 12/11 (10π.μ. - 8μ.μ.). Οι καλλιτέχνες θα παραλάβουν τα έργα τους, αμέσως μετά το τέλος της έκθεσης, στις 29/11 (10π.μ. - 6μ.μ.). Παράλληλα με την έκθεση - της οποίας τη διοργάνωση έχει οργανωτική επιτροπή, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ - θα εκδοθεί έγχρωμος κατάλογος.


«Αποψη στρατοπέδου της Γυάρου», έργο του Γ. Φαρσακίδη
«Αποψη στρατοπέδου της Γυάρου», έργο του Γ. Φαρσακίδη

«Μήτσος Παπαρήγας», χαρακτικό του Γιώργη Βαρλάμου
«Μήτσος Παπαρήγας», χαρακτικό του Γιώργη Βαρλάμου

Εργο του Τάσσου
Εργο του Τάσσου


Η.Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο σημαντικές εκδηλώσεις(2014-11-25 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η έκθεση για τους εργάτες της Ζώνης(2009-12-10 00:00:00.0)
Εικαστικοί τιμούν τα 90χρονα του ΚΚΕ(2008-07-10 00:00:00.0)
Παζάρι καλλιτεχνικής δημιουργίας(2005-12-23 00:00:00.0)
«Κέντρο χαρακτικής» δημιουργίας(2003-05-04 00:00:00.0)
Παρατείνεται η έκθεση για τη Γιουγκοσλαβία(1999-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ