Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανέλαβαν δράση για την Υγεία

Διαμαρτυρία χτες για το ΙΚΑ και τις τεράστιες ελλείψεις σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Με τη συγκέντρωση που διοργάνωσε, χτες βράδυ, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, η Επιτροπή Φορέων Νομού Λάρισας για την Υγεία, έστειλε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ και γενικότερα το σύστημα της Υγείας στην περιοχή.

Οπως ανέφερε στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Π. Παναγιωτίδης, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Υγείας, σπρώχνει τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, αποκομίζει τεράστια κέρδη, που αντλεί από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και απευθείας από την τσέπη των εργαζομένων. Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι τοπικές αρχές - Νομαρχία, δήμος - που με τη στάση τους ευνοούν την ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απαράδεκτη εγκύκλιο του ΙΚΑ, με την οποία περιορίζεται ο χρόνος εξέτασης των ασθενών σ' ένα δεκάλεπτο, ενώ υπογράμμισε ότι η έλλειψη σύγχρονου κτιρίου, αποτελεί τροχοπέδη για την παραπέρα ανάπτυξη των υπηρεσιών Υγείας του ΙΚΑ και κατήγγειλε ως ψεύτικες και παραπλανητικές τις, συνεχώς επαναλαμβανόμενες και ουδέποτε υλοποιούμενες, υποσχέσεις διαφόρων τοπικών παραγόντων - διορισμένων και αιρετών - για λύση αυτού του προβλήματος.

Εκτός από ζητήματα που αφορούν στο ΙΚΑ, η Επιτροπή Φορέων θέτει και τα αιτήματα που αφορούν στα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στο νομό και ανάμεσα στα άλλα ζητά κάλυψη όλων των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό σε όλες τις βαθμίδες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, πλήρη ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με τη λειτουργία των νέων κλινικών και των τμημάτων, λειτουργία Συνδετήριας Πτέρυγας στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο κ.ά.

Συνεχίζονται εξορμήσεις και συγκεντρώσεις

Οι συγκεντρώσεις των Επιτροπών Φορέων για την Υγεία συνεχίζονται αύριο στη Γούβα, έξω από το χώρο συνεδριάσεων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος. Στις 3 Ιούλη, το Συντονιστικό Σωματείων και Φορέων της Ηλιούπολης διοργανώνει συγκέντρωση για την Υγεία στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ηρώου (πρώην Φλέμινγκ).

Σήμερα και τις επόμενες μέρες συνεχίζονται και οι περιοδείες του ΠΑΜΕ σε δομές Υγείας και Πρόνοιας και σε τόπους δουλειάς. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

  • Σε χώρους ιδιωτικής Υγείας: Σήμερα Τρίτη 1/7 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Τετάρτη 2/7 στο «Ωνάσειο», Δευτέρα 7/7 στο ΙΑΣΩ, Τετάρτη 9/7 στο «Υγεία», Δευτέρα 14/7 στο «Μητέρα».
  • Σε χώρους των υπηρεσιών: Σήμερα Τρίτη 1/7 «Κωνσταντακάτος», ΑΤΤΙΚΑ, Τετάρτη 2/7 ξενοδοχείο «Λήδρα Μάριοτ», Πέμπτη 3/7 Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου και καθαρίστριες Πολυτεχνείου, ξενοδοχείο «Νοβοτέλ».
  • Στο ΙΚΑ: Σήμερα Τρίτη 1/7 στο ΙΚΑ Ν. Κόσμου.
  • Στο χώρο των ΟΤΑ: Σήμερα Τρίτη 1/7 στην Καλλιθέα, Τετάρτη 2/7 στην Ηλιούπολη, Πέμπτη 3/7 στην Καισαριανή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ