Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ είχαν προειδοποιήσει

ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι τα γεγονότα στο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» επιβεβαιώνουν «τις επανειλημμένες καταγγελίες των σωματείων μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι ναυτεργάτες και τους κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Επιβεβαιώνουν ότι οι εφοπλιστές μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν τίποτα».

Για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος, επιβάλλουν ακόμα και επικίνδυνες πορείες στα πλοία, έχοντας έτοιμα τα εξιλαστήρια θύματα, τους ναυτεργάτες που εργάζονται σε εξαντλητικά και επικίνδυνα ωράρια, ενώ την ίδια στιγμή μειώνονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων, σημειώνουν τα σωματεία.

Επιβεβαιώνεται, συνεχίζουν, ότι «η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που απελευθερώνει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και υπηρετεί τα κέρδη των εφοπλιστών, είναι επικίνδυνη για τους επιβάτες και ναυτεργάτες». Είναι η ίδια που αποθρασύνει τους εφοπλιστές για να τρομοκρατούν τους ναυτεργάτες ακόμα και με κουμπουροφόρους όπως αυτούς που επιστράτευσε η ΣΙ ΛΙΝΚ, θυγατρική της ΝΕΛ ενάντια στους ναυτεργάτες του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» που αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους.

Φρένο σ' αυτήν την κατάσταση, επισημαίνουν τα σωματεία, μπορεί να βάλει η συντονισμένη πάλη των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων διεκδικώντας την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα υπηρετούν τους εργαζόμενους και θα προστατεύουν τους ναυτεργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ