Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
«Οχι» στα ρουσφέτια και τους αποκλεισμούς

Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Απασχόλησης

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
«Τέρμα πια η κοροϊδία», δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, να ανακληθεί ο αποκλεισμός τριών τυφλών αγωνιστών από διαγωνισμό προσλήψεων, τη στιγμή που είχαν και τα τυπικά προσόντα και ισχυρούς κοινωνικούς λόγους για την πρόσληψή τους, απαίτησαν χτες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης.

«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΣΑμεΑ, κάνουνε εμπόριο στις πλάτες των ΑμΕΑ», και «Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει» βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι. Κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση κάνει προκήρυξη του Ν.2643/98, 3,5 χρόνια μετά την προηγούμενη, για την πρόσληψη ελαχίστων ΑμΕΑ, επιδιώκοντας να συγκαλύψει τα αίτια και τους υπεύθυνους για την ανεργία που ξεπερνάει το 85% στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν τον αποκλεισμό των τριών τυφλών αγωνιστών, επειδή δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια, αλλά υψώνουν αγωνιστικό ανάστημα καθημερινά, παλεύοντας για μία ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Στο πλευρό των εργαζομένων διαδήλωσαν η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά και ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου απαιτώντας να συναντηθούν με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας. Μετά από τη σθεναρή στάση των αναπήρων συναντήθηκαν με την υφυπουργό Σοφία Καλαντζάκου, η οποία εμφανίστηκε να μη γνωρίζει τίποτα για τον αποκλεισμό των τριών τυφλών αγωνιστών από το διαγωνισμό και δεσμεύτηκε ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ