Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Μέσο άμεσων ευρω - πληρωμών

Μέσο άμεσων πληρωμών από τους ασθενείς που θα αναζητήσουν νοσηλεία εκτός των συνόρων της χώρας τους θα αποτελέσει η ηλεκτρονική έξυπνη κάρτα υγείας που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χτες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα.

Παρουσιάζοντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου για τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη η εκπρόσωπος της Επιτρόπου για την Υγεία είπε ότι με αυτήν την οδηγία αποσαφηνίζεται ένα δικαίωμα που ήδη ασκείται στην περίπτωση που κάποιος ασθενής με δημόσια ασφάλιση νοσηλεύεται σε άλλη απ' τη δική του χώρα. Μόνο, που σε ορισμένες χώρες, η μετάβαση στο εξωτερικό για νοσηλεία χρειάζεται προέγκριση, μια προϋπόθεση που μπορεί, όπως αναφέρθηκε, να διατηρηθεί και μετά την ισχύ της οδηγίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ» αν στην εκτός συνόρων νοσηλεία θα γίνεται χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας απάντησε ότι μέχρι τώρα η κάρτα χρησιμοποιείται ως πιστοποιητικό της δημόσιας ασφάλισης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε άλλη χώρα, ώστε στη συνέχεια να αναλάβει ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς τα έξοδα του ασθενούς. Οταν, πρόσθεσε, θα ισχύσει η διασυνοριακή περίθαλψη η κάρτα θα δημιουργεί τους όρους της προγραμματισμένης περίθαλψης στο εξωτερικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς θα πληρώνουν με βάση τα τιμολόγια του κράτους που νοσηλεύονται και επανερχόμενοι στη χώρα τους θα εισπράττουν το ποσοστό των εξόδων που θα εισέπρατταν αν είχαν νοσηλευτεί στη χώρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ