Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΟΤ
Διαχειρίζονται τα ... ιδιωτικά συμφέροντα

Το ρόλο του εξισορροπιστή των ιδιωτικών συμφερόντων, αναλαμβάνει επίσημα πλέον ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), ο οποίος αφού παρέδωσε την περιουσία του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, τώρα μετατρέπεται σε ρυθμιστή των ιδιωτικών συμφερόντων. Με προχτεσινό επίσημο έγγραφο του Οργανισμού, προκηρύσσεται «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για τη δημιουργία υπερπολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Αττική και οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέσουν τα... επενδυτικά τους πλάνα μέχρι τις 31 του Οκτώβρη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από το 1986 με σχετική ρύθμιση είχε ανασταλεί η ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αθήνα, με το αιτιολογικό του «κορεσμού», ενώ σήμερα, με το πρόσχημα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει «πακέτα» και «δουλιές» και σε άλλους επιχειρηματίες. Μπορεί βέβαια να χρειάζεται η αύξηση των κλινών ενόψει της Ολυμπιάδας, όμως από το 1986 μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγραφή του ξενοδοχειακού δυναμικού, των υπηρεσιών που προσφέρουν, τη λειτουργικότητά τους, την παρεμπόδιση ή όχι στην εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας, κλπ.

Η απόφαση του ΕΟΤ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθήνας, οι οποίοι ουσιαστικά «κόπτονται» για το γεγονός ότι ανοίγει ο δρόμος για τη δραστηριοποίηση και άλλων επιχειρηματιών στο «χώρο» τους, που για πολλά χρόνια απολαμβάνουν την ιδιότυπη ασυλία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ