Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαβαλκανική εταιρία ύδρευσης - αποχέτευσης

Υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη το επίσημο καταστατικό για την ίδρυση της Ενωσης Εταιριών Υδρευσης Αποχέτευσης Βαλκανικών χωρών από τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ και εκπροσώπους εταιριών ύδρευσης αποχέτευσης από τη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔ Μακεδονίας. Οπως αναφέρεται στο καταστατικό, σκοπός αυτής της μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που θα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, θα είναι η προστασία και η διαχείριση των υδάτινων πόρων στις χώρες - μέλη.

Οπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Χρ. Τσόγκας, «δεν μπορούμε γειτονικά κράτη και εταιρίες να εξαντλούμε τις δυνάμεις μας σε πολλαπλές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ίδιων θεμάτων και δεν μπορούμε να ενεργούμε αποσπασματικά ούτε να αφήνουμε τις δυνατότητες της Ελλάδας στη διεκδίκηση πιστώσεων, ως χώρας της ΕΕ, ανεκμετάλλευτες».

Ακόμη τόνισε «ότι τα αναμενόμενα για την Ελλάδα και την ΕΥΑΘ οφέλη, έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα να παίξει η Εταιρία πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών και καταστάσεων, σε ζητήματα όπως η αξιοποίηση και η προστασία υδάτινων πόρων».

Τέλος υπογράμμισε ότι τα οφέλη αυτά παρέχουν τη δυνατότητα, «να προωθούμε ως χώρα, διακρατικά προγράμματα και τη δυνατότητα της ΕΥΑΘ με το συγκριτικά υψηλότερο επίπεδο από απόψεως τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και εμπειρίας, για την ανάληψη ή τη συμμετοχή στο σχεδιασμό και την εκτέλεση έργων στις γειτονικές χώρες».

Ετσι, ενόψει της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις, για να καταστεί περισσότερο ελκυστική από τους μελλοντικούς αγοραστές η Εταιρία. Οσον αφορά το πότε θα οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση η ΕΥΑΘ, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Γ. Πασχαλίδης, που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίησή της που θα είναι παρόμοιες με αυτές που ακολουθήθηκαν με τη ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ