Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Σε ιδιώτες η προσφορά των υπηρεσιών

Την προώθηση θεσμικού πλαισίου για την είσοδο των ιδιωτών και στα έργα νομαρχιακού και περιφερειακού χαρακτήρα, ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά την ουσιαστική παράδοση των μεγάλων έργων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Για το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, των υπουργών Εσωτερικών Β. Παπανδρέου, ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας Χ. Πάχτα και Οικονομικών Γ. Δρυ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Κ. Σημίτης ζήτησε από τους υπουργούς του, την προώθηση του θεσμικού πλαισίου, που θα επιτρέπει σε ιδιωτικούς φορείς να παρέχουν υπηρεσίες στις διευθύνουσες υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση των περιφερειακών και νομαρχιακών έργων. Σαν επιχείρημα για την είσοδο των ιδιωτών στο χώρο των υπηρεσιών, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την ανάγκη περιορισμού του δημοσίου τομέα...

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στους τομείς της εποπτείας και του ελέγχου των περιφερειακών έργων, προωθείται η διαδικασία αποκέντρωσης ορισμένων δραστηριοτήτων (περιβαλλοντικές μελέτες, απαλλοτριώσεις εκτάσεων κλπ). Συζητήθηκε, επίσης, και η πρόσληψη προσωπικού για την επάνδρωση των διευθύνσεων που παρακολουθούν την υλοποίηση των περιφερειακών έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ