Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΕΡΙΚ ΜΠΕΣΝΑΡΝΤ
Αξιότιμοι κλέφτες

Εάν κάποιος παραπονεθεί για την εγγλέζικη αστυνομική ταινία (The Bank Job - Το μεγάλο κόλπο) και την κατηγορήσει ότι υπέκυψε στο «εισιτήριο», τι να πει για την, επίσης αστυνομική, γαλλική ταινία «Αξιότιμοι Κλέφτες»; Εδώ, πια, τα πράγματα είναι τελείως ξεδιάντροπα. Τι ζητάει το πόπολο; Θέαμα!

Θέαμα, λοιπόν! Ωραία σπίτια, ωραίες βίλες, ωραία ξενοδοχεία, ωραία αυτοκίνητα, ωραίες γυναίκες, ωραία ρεστοράν, ωραία καφέ, ωραία κότερα, όλα ωραία! Με όλα αυτά τα ωραία... αξεσουάρ ποιος νοιάζεται για το περιεχόμενο; Αρκείται στα ελάχιστα. Κλέφτες και αστυνόμοι παλιμπαιδίζουν ξεγελώντας ο ένας τον άλλο. Πότε ο ένας από πάνω, πότε ο άλλος. Στο τέλος, και αυτό ας το λάβουμε υπόψη για το πώς διαμορφώνεται η συνείδηση και για το πώς αυξάνεται η εγκληματικότητα, πέρα από τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια κλπ., νικητές βγαίνουν οι κακοποιοί. Παίρνουν χρήματα και γυναίκες και ζούνε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα!

Υποκύπτοντας και εγώ στην έμμεση διαφήμιση, είναι πολύ της μόδας αυτό το σπορ, σας γνωστοποιώ πως η ταινία γυρίστηκε και στο Μόντε Κάρλο. Αν δεν πήγατε ποτέ στο γνωστό και πανέμορφο πριγκιπάτο, πού να πάτε με τέτοια ακρίβεια, σας πηγαίνουν οι «Αξιότιμοι κλέφτες». Και αυτή είναι η μόνη τους προσφορά!

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Βαλέρια Γκολίνο, Ζαν Ντουζαρντέν, Αλίς Ταλιόνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ