Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΕΛΕΝ ΧΑΝΤ
Οταν με βρήκε

Εμένα με «Βρήκε» το κακό, μη σας βρει και εσάς! Η ταινία δεν είναι για φυσιολογικούς ανθρώπους! Είναι γι' αυτούς που παρακολουθούν την εκπομπή «Πάμε Πακέτο». Σαραντάρα Εβραία γυναίκα χωρίζει με τον, επίσης, Εβραίο άντρα της αμέσως μόλις παντρεύτηκαν. Στην κυριολεξία δεν προλαβαίνει να βγει από το σπίτι της και πέφτει πάνω σε χωρισμένο άντρα, πατέρα δύο παιδιών τα οποία μεγαλώνει ο ίδιος, και τα φτιάχνει μαζί του. Τέτοιος χαρακτήρας η Εβραία! Για κάποιες μέρες η σαραντάρα θρήσκα Εβραία αμφιταλαντεύεται με ποιον να πάει και ποιον να αφήσει. Πριν περάσει μήνας ανακαλύπτει πως έχει παιδί (από τον άντρα της). Το παιδί, όμως, χάνεται. Η σαραντάρα καταφεύγει στην υιοθεσία!

Α, ξέχασα να σας πω πως, στο μεταξύ, εμφανίζεται στην ιστορία η πραγματική μάνα της Εβραίας (ήταν υιοθετημένη). Μια σουρλουλού του κερατά (έχει πρωινή εκπομπή - όμοια με τις δικές μας πρωινές εκπομπές - στο τοπικό κανάλι). Οι δυο γυναίκες μια γίνονται μπίλιες, μια αγαπιούνται. Στο τέλος νικάει το μητρικό φίλτρο! Ζούνε αυτές καλά και εμείς ακόμα καλύτερα! Α, για όσους νοιάζονται, η Εβραία τα φτιάχνει, οριστικά, με τον χωρισμένο με τα παιδιά!

Η ταινία προσπαθεί να μοιάσει, στο περιτύλιγμα, με κάποιες ταινίες του Γούντι Αλεν. Προσποιείται τη χαριτωμένη, τη νευρική, την αυτοσαρκαζόμενη. Παριστάνει ότι σατιρίζει τη μικροαστική τάξη. Η σκηνοθέτις, εξάλλου, τα κάνει όλα, όπως ο Γούντι. Γράφει (συν-σεναριογράφος), σκηνοθετεί, παίζει. Ομως, απέχει παρασάγγας! Ο Γούντι Αλεν, ακόμα και στις κακές του, έχει τσαγανό. Η Χαν δεν έχει. Κλίνει προς το μελό. Και εκεί χάνεται...

Εγώ σας προειδοποίησα, δική σας, λοιπόν, η ευθύνη!

Παίζουν: Ελεν Χαντ, Μπέτυ Μίντλερ, Κόλιν Φερθ, Μάθιου Μπόντερικ, Μπεν Σάνκμαν, Λιν Κόεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ