Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την εκποίηση της παραλίας Ζαχάρως

Να σταματήσει άμεσα η εκ νέου προσπάθεια του δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, για την εκποίηση της παραλίας της Ζαχάρως στα ιδιωτικά οικονομικά μεγαλοσυμφέροντα, αλλά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών στους δασεργάτες του νομού, απαίτησε χτες από τον νομάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, αντιπροσωπεία της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Χρήστο Γιάνναρο.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Μπισκινόκαμπου, εδώ και μέρες ο δήμαρχος Ζαχάρως έχει εγκαταστήσει μπουλντόζες και φορτηγά και διαμορφώνει την παραλία της περιοχής, μεγάλα τμήματα της οποίας είναι ενταγμένα στο δίκτυο «NATURA 2000», ενώ ολόκληρη (2.600 στρέμματα) ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ). Από την πλευρά του, ο Χ. Καφύρας ανέφερε πως το Νομαρχιακό Συμβούλιο με προηγούμενη απόφασή του δεν επιτρέπει τέτοιες ενέργειες στην περιοχή και δεσμεύτηκε να επαναφέρει εκ νέου το θέμα στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων των 250 δασεργατών, καθώς και των υπόλοιπων αιτημάτων τους για μονιμοποίηση και καταβολή οδοιπορικών, απέφυγε να τα υιοθετήσει και είπε πως δεν είναι θέμα της Νομαρχίας.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την πορεία της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων, η οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο νομάρχης, με την ολοκλήρωση των ελέγχων 4.000 κτίρια κρίθηκαν ότι δεν είναι πλέον κατοικήσιμα και 500 από αυτά κατεδαφιστέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ