Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καλοί λογαριασμοί

Πρόσθετο κονδύλι 33 εκατ. ευρώ ζητά το υπουργείο Υγείας από το υπουργείο Οικονομικών για να ξεχρεώσει τα χρωστούμενα προς τα ΚΤΕΛ (αστικά και υπεραστικά) για τις μετακινήσεις - με μειωμένο κατά 50% εισιτήριο - των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και να υπογράψουν τα συμφωνητικά με τους λεωφορειούχους για τις μετακινήσεις στο επόμενο διάστημα.

Τα 33 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε 7 ταξίδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ σε κάθε Ατομο με αναπηρία - αν δεχτούμε την καταγραφή (2001) του υπουργείου Υγείας για 267.000 ΑμΕΑ στην Ελλάδα και ότι το εισιτήριο Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι 35 ευρώ. Δηλαδή 33.000.000: 17,5 = 1.885.714 ταξίδια: 267.000 ΑμΕΑ = 7 ταξίδια. Επίσης τα 33 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε ισάριθμες αστικές μετακινήσεις, αν δεχτούμε ότι κάθε μετακίνηση στοιχίζει ένα ευρώ. Δηλαδή, αντιστοιχούν 123 μετακινήσεις για κάθε ΑμΕΑ ή τα 267.000 ΑμΕΑ για δυο μήνες το χρόνο χρησιμοποιούν ανελλιπώς δυο φορές τη μέρα τα μέσα αστικών μεταφορών.

Κάπως έτσι φαίνεται να κάνουν τους υπολογισμούς - και τους λογαριασμούς - οι οργανισμοί εκείνοι που είναι ιδιωτικοί ή είναι δημόσιοι και λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και έχουν ως κίνητρο το κέρδος. Και η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμΕΑ) το μόνο που κάνει είναι να ζητά από την κυβέρνηση να δώσει τα λεφτά και να παρακαλεί τους λεωφορειούχους να μην εφαρμόσουν την απόφασή τους για αναστολή των μειωμένων εισιτηρίων μέχρι να υπογραφούν τα νέα συμφωνητικά. Λύση, βέβαια, υπάρχει και είναι αυτή που διεκδικεί το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα: Δημόσιες συγκοινωνίες με δωρεάν μετακίνηση - συμπεριλαμβανομένων και των ΑμΕΑ - για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ