Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ τα δύο κόμματα εξουσίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Σκάνδαλα υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και τα λαϊκά προβλήματα. Η εργατική τάξη να δείξει τη δύναμή της και σε συμμαχία με τα άλλα στρώματα να ανοίξει το δρόμο για μια ριζική αλλαγή, την εργατική. Δεν υπάρχει άλλη αλλαγή, όλες οι άλλες είναι μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος

  • Οσοι μιλάνε περί διαφάνειας υποκρίνονται, γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν τρόποι να διαφύγουν. Ως ΚΚΕ δεν έχουμε συμμετάσχει στη διαχείριση κρατικών υποθέσεων. Επομένως είναι ύποπτο που διαχέουν τις ευθύνες και στο ΚΚΕ. Δε δεχόμαστε να γίνει έλεγχος της εσωτερικής ζωής και της λειτουργίας του ΚΚΕ, δεν εμπιστευόμαστε ένα σύστημα το οποίο διώκει τον απεργό και, πολύ περισσότερο, είμαστε στην εποχή και του φακελώματος. Πέρασαν αρκετά μέτρα την τελευταία 20ετία, να προετοιμαστούμε για τα επόμενα αντιδραστικά μέτρα που έρχονται. Να δυσκολέψουμε το πέρασμά τους. Να μετριάσουμε τις συνέπειες. Να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις.
  • Χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί, να αναγεννηθεί το κίνημα της εργατικής τάξης, με ταξική αντίληψη. Η εργατική τάξη να δείξει τη δύναμή της. Χρειάζεται προγραμματισμένη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Τα δύο κόμματα εξουσίας πρέπει να πάθουν πανωλεθρία σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Να ενισχυθούν στο συνδικαλιστικό κίνημα οι ταξικές δυνάμεις, αυτοί που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και να κάνουν θυσίες. Στο πολιτικό επίπεδο, κριτήριο ικανότητας του λαϊκού κινήματος να αντισταθεί, είναι πόση δύναμη έχει το ΚΚΕ, το κόμμα που έχει καθαρή γραμμή απέναντι στα μονοπώλια.

ΣΕΛ.  6   -   9,    11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ