Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ. - ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζουν την προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ

Χέρι χέρι με το ΛΑ.Ο.Σ. η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να «τροφοδοτεί» την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μια οργανωμένη επίθεση.

Παρά τις ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ οι ηγεσίες των δύο κομμάτων συνεχίζουν να εκτοξεύουν λάσπη, που όμως τους γυρίζει μπούμερανγκ, αφού δεν αγγίζει το Κόμμα. Σε προσυμφωνημένους ρόλους, το μεν ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε τάχα να «ρίχνει τους τόνους» δημιουργώντας την παραπλανητική εικόνα ότι το «κύριο μέτωπό» του είναι κατά της ΝΔ, ενώ το αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. πλειοδότησε σε αγοραίο και χυδαίο αντικομμουνισμό, ρίχνοντας τις μάσκες του «φίλου του λαού». Ειδικότερα ο Γ. Καρατζαφέρης αναμάσησε διάφορες άθλιες όσο και αστείες επινοήσεις του τύπου «το ΚΚΕ είναι το πλουσιότερο κόμμα που υπάρχει στην Ελλάδα» (!), ή πως «είναι το κόμμα που έχει επιχειρήσεις», ή ότι «είναι το κόμμα που δεν έχει διαφανείς πόρους»... Μετά από αυτά καταφεύγει και σε θρασύτατες... απειλές όπως ότι «κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν στον Περισσό, ότι το άβατο που είχαν, δεν μπορεί να συνεχιστεί». Μάλιστα επανήλθε αργότερα για να χύσει νέα δόση αντικομμουνιστικής χολής, επιχειρώντας να πλήξει και την ηρωική ιστορία του Κόμματος: «Η δράση της εποχής του 1949 είναι θέμα της Ιστορίας... Τότε (σ.σ. το ΚΚΕ) παραπλάνησε απλούς πολίτες. Τώρα παρασύρει κουρασμένους οπαδούς», αποφάνθηκε, επιμένοντας ταυτόχρονα στην προβοκάτσια. «Ας βρει το πολιτικό θάρρος να μιλήσει ευθέως για τον "Γερμανό", τους πελάτες των επιχειρήσεών του και τα εν γένει οικονομικά του», έκρωξε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις γνωστές υποκριτικές θέσεις περί «διαφάνειας» στα οικονομικά των κομμάτων, στην πραγματικότητα μόνο του ΚΚΕ. «Δεν μπαίνουμε στη λογική να μιλήσουμε συγκεκριμένα για τα οικονομικά του Κομμουνιστικού Κόμματος, αλλά μας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα αρνείται να πει οτιδήποτε σχετικά με τα οικονομικά του», είπε δήθεν αθώα ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ. Με περισσό θράσος επέρριψε στο ΚΚΕ την ευθύνη για παρεκτροπή της συζήτησης! «Δε θα ήθελα να επιβαρύνω μία ήδη δύσκολη συζήτηση που γίνεται και η οποία έχει παρεκτραπεί απολύτως με αυτά τα οποία λέει, είτε η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, είτε το Γραφείο Τύπου της», δήλωσε ανερυθρίαστα.

Είναι τέτοιος ο ζήλος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην αντιΚΚΕ εκστρατεία ώστε καταφεύγουν σε απίθανα επιχειρήματα. Ενδεικτικά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, σε συνέντευξή Τύπου στη Θεσσαλονίκη, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ «προσφέρει υπηρεσίες στην κυβέρνηση μη ονοματοποιώντας τα οικονομικά του και αλλάζοντας συνεχώς ατζέντα»! Διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πραγματικότητα ισχυρίστηκε ότι «αν υπάρχει προβοκατόρικη δήλωση είναι αυτή του ΚΚΕ που συνδέει το ΠΑΣΟΚ με το ΛΑ.Ο.Σ., συνδέει τη μέρα με τη νύχτα»...

Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου σε κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική απέδωσε στη ΝΔ τη διόγκωση του θέματος: «Εμείς είπαμε μια κουβέντα και η ΝΔ με τα φιλικά της ΜΜΕ το έκανε σημαία», φέρεται να είπε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ