Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΕ - ΟΤΕ
Επικύρωσε την απαράδεκτη σύμβαση

Την ώρα που η κυβέρνηση, με τη νέα τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ που ήδη εγκρίθηκε, εντείνει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους (μεταξύ άλλων οργανισμών και) του ΟΤΕ και ειδικά στους νέους, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ επικύρωσε χτες μία ακόμα απαράδεκτη συλλογική σύμβαση, με την οποία δίνει νέο πάτημα στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Η νέα σύμβαση κινείται αυστηρά στο πλαίσιο της «σύμβασης της ντροπής», που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και δίνει αυξήσεις, οι οποίες μεσοσταθμικά φτάνουν στο 4,5%, δηλαδή, σχεδόν στα όρια σχεδόν του πληθωρισμού, επισήμανε στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ο Νίκος Σιτζάνης, εκ μέρους της ΕΣΚ-ΟΤΕ που καταψήφισε τη σύμβαση. Η σύμβαση αυτή όχι μόνο δε λύνει τίποτα όσον αφορά τα θεσμικά ζητήματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, αλλά και παραδίδει ειδικά τους νέους συναδέλφους έρμαια στην «DEUTCH TELECOM».

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ-ΟΤΕ πρόβαλε το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι τις «αντοχές της οικονομίας», ενώ επισήμανε - ακόμα μια φορά - την ανάγκη, να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων με στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Το επόμενο διάστημα να προγραμματιστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στόχο, μεταξύ άλλων, τη διεκδίκηση ενός ενιαίου εσωτερικού κανονισμού για όλους τους εργαζόμενους, που θα κατοχυρώνει το δικαίωμά τους στη σταθερή και πλήρη εργασία και θα τους προστατεύει από το διευθυντικό δικαίωμα, συνολικά την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να αρθεί ο διαχωρισμός παλιών και νέων συναδέλφων, να καταργηθεί το καθεστώς των «ενοικιαζόμενων» και γενικά η «ελαστική» απασχόληση, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις συμβάσεις που ισχύουν για τον ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ