Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη

Αταλάντευτα συνεχίζουν τον αγώνα τους εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία αυτών που σκότωσαν τους οκτώ συναδέλφους τους στο αεράδικο πλοίο «FRIENDSHIPGAZ» και για να ικανοποιηθεί άμεσα το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει για τη λήψη μέτρων που θα τους προστατεύουν τη ζωή στα επισκευαζόμενα πλοία.

Χτες το απόγευμα, μετά από κοινή συνεδρίαση των διοικήσεων των ταξικών σωματείων των εργαζομένων της Ζώνης, αποφασίστηκε, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Αυγούστου, παύση εργασιών στις 11 το πρωί, συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και πορεία στα δικαστήρια, με αίτημα οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί από πλημμέλημα να γίνουν κακούργημα και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι. Με το ίδιο αίτημα, την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση των σωματείων για να καθορίσουν το παραπέρα αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι από την πλοιοκτήτρια εταιρεία στον μόνο που ασκήθηκε μέχρι τώρα ποινική δίωξη είναι ο αρχιμηχανικός. Ο εφοπλιστής Πετρίδης παραμένει ανενόχλητος. Χτες οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό για να προφυλακιστούν ο τεχνικός Ασφαλείας και ο πλοίαρχος του πλοίου, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη και στον υπεργολάβο Στυλιανού της εταιρείας Στυλιανού - Κωνσταντάρα. Ολες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Στο μεταξύ, έχει δημιουργήσει ερωτηματικά η στάση των εισαγγελικών αρχών και ειδικά της εισαγγελέα Θεολογήτου, που αρνούνται την ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών. Η συγκεκριμένη εισαγγελέας, η οποία είναι υπεύθυνη των ποινικών διώξεων, έφτασε στο σημείο προχτές το βράδυ και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι απολογίες του πλοιάρχου και του τεχνικού Ασφαλείας, να απαγορεύσει την παρουσία δημοσιογράφων ακόμα και στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ