Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Νεκρός στην Καρδίτσα

...και τραυματίας στη Λάρισα

Eurokinissi

Ενας ακόμα οικοδόμος από την Καρδίτσα προστέθηκε στο θλιβερό κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων, ανεβάζοντας τα θύματα στους χώρους δουλειάς σε 74 από την αρχή του 2008.

Νεκρός είναι ο Δημήτρης Ζιαγγοβάς, που έπεσε από ύψος δύο μέτρων στην οικοδομή όπου εργαζόταν. Το δυστύχημα έγινε χτες το πρωί μόλις ξεκίνησε την εργασία του. Ο Δημήτρης Ζιαγγοβάς ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά και δύο εγγόνια από την κόρη του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην Καρδίτσα.

  • Εργατικό «ατύχημα», το οποίο οδήγησε στον τραυματισμό εργαζόμενου σημειώθηκε στις 26 Ιούλη στο συσκευαστήριο τροφίμων του εργοστασίου «DELMONDE», στη Λάρισα. Ο εργάτης χτυπήθηκε από κλαρκ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει κακώσεις και οιδήματα στο πόδι, γι' αυτό και ενδέχεται να χειρουργηθεί.

Το νέο «ατύχημα» είναι συνέχεια και άλλων που έχουν γίνει στο ίδιο εργοστάσιο, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας και υγιεινής και ασφάλειας που κυριαρχούν σε εκατοντάδες εργασιακούς χώρους της περιοχής. Η καθημερινή παρέμβαση του ΕΚΛ σε τόπους δουλειάς φέρνει στην επιφάνεια «επιχειρήσεις χωρίς εστιατόρια για τους εργαζόμενους, χωρίς αίθουσες κλιματιζόμενες για τις ημέρες του καύσωνα, με κρύο νερό... δε δίνεται το γάλα, δεν έχουν καν τουαλέτες, αποδυτήρια, φωριαμούς για κάθε εργαζόμενο και πολλά μηχανήματα είναι πατέντες χωρίς προστατευτικές ποδιές...».

Καταλήγοντας, το ΕΚΛ επισημαίνει ανάμεσα σ' άλλα: «Η εργατική τάξη δε χρειάζεται να αποδείξει στους κεφαλαιοκράτες τις ικανότητές της, τις αντοχές και το κουράγιο της. Δε χρειάζεται να κάνουμε το "καλό παιδί" απέναντι στην εργοδοσία, να ξοδεύουμε κάθε τελευταία σταγόνα ιδρώτα για ένα άθλιο μεροκάματο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο ούτε από το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του. Θα ξαναδούμε τυπικές ανακοινώσεις, προειδοποιήσεις και ευχολόγια, χωρίς καμία αυστηρή εφαρμογή έστω και της σημερινής κολοβής νομοθεσίας. Είναι λοιπόν στο χέρι μας, στο χέρι των ταξικών σωματείων να απαιτήσουν και να επιβάλουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκρός εργάτης στη Βιομηχανική Περιοχή (2018-05-22 00:00:00.0)
Απαιτούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία (2017-05-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τις Κατασκευές και τις λαϊκές ανάγκες (2012-12-04 00:00:00.0)
Με τους «πωλητές», ο Αγοραστός... (2005-04-16 00:00:00.0)
ΟΧΙ άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους! (2000-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ