Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντάρτικο για τα ... μάτια του κόσμου

Την ίδια στιγμή που η ΝΔ περνάει κάθε αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο, αξιοποιώντας την κυβερνητική πλειοψηφία, στελέχη της ασκούν δήθεν κριτική στην ασκούμενη πολιτική.

Χτες, νέο επεισόδιο στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, εγκαινίασε με δηλώσεις του ο Β. Μιχαλολιάκος, ασκώντας κριτική στους χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά από την Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος. «Δεν έχει σχέση το πρόγραμμα της ΝΔ με την κακοποίηση της προσωπικότητας του Γιώργου Ζορμπά. Ηταν προσωπική πολιτική του κ. Αλογοσκούφη, κατά την άποψή μου ατυχής. Αν δε μας κάνει ο Γ. Ζορμπάς, τον αντικαθιστούμε. Δε χρειάζεται να κάνουμε δύο νόμους για να απαλλαγούμε από τον Γ. Ζορμπά από εκεί που εμείς τον είχαμε επιλέξει», δήλωσε ο βουλευτής στο ραδιόφωνο του «Αλφα».

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε λίγες μέρες μετά την ηχηρή απουσία 9 βουλευτών της ΝΔ από το δείπνο που παρέθεσε ο Κ. Καραμανλής και τη δήλωση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλου, ότι έπρεπε να μη γίνει το δείπνο του πρωθυπουργού, αφού όπως είπε «λίγο πιο πέρα (από την Καστέλα) είναι το Πέραμα. Τα χρήματα της δεξίωσης θα μπορούσαν να δοθούν στα ορφανά των νεκρών εργατών». Αμεση απάντηση στον βουλευτή έδωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Πολιτεία έχει ήδη μεριμνήσει για τις οικογένειες των θυμάτων».

Βέβαια, πίσω από την εκφρασμένη ευαισθησία τους, τα στελέχη της ΝΔ δεν έθιξαν σε κανένα σημείο - πώς θα μπορούσαν άλλωστε αφού αυτή υπηρετούν - την πολιτική που εξασφαλίζει ματωμένα κέρδη στο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ